Nog eentje: Bugatti Veyron La Finale

bugatti-veyron-la-finale_02

Nog eentje en dan is het gedaan. De supercar waar we de laatste jaren eigenlijk van af wilden. Was hij té perfect? Of waren ze vergeten hem emotie mee te geven? Morgen wordt de laatste Veyron alvast getoond op het salon van Genève.

Bugatti deed het zichzelf wat aan door de laatste Veyrons als actiemodelletjes van de hand te doen. Uiteindelijk heeft de Veyron bijna evenveel actimodellen gekregen als een gemiddelde VW Golf-generatie. De laatste Veyron krijgt de bijnaam La Finale en laat weinig aan de verbeelding over.

De laatste van 450 Veyrons is gebaseerd op de Grand Sport Vitesse, de recentste versie van de Veyron. Net als de eerste Veyron wordt deze La Finale in roodzwarte combinatie gespoten. Al draaide Bugatti de combinatie wel om, de rode delen van de eerste zijn nu zwart en omgekeerd.

bugatti-veyron-la-finale

Onder het schild van deze Veyron vind je nog altijd de W16 met acht liter longinhoud. 1.200 pk en 1.500 Nm zijn zijn deel en in 2,8 seconden spurt hij vanuit stilstand naar de 100 km/u. Een topsnelheid? 408 km/u als je de ballen hebt, al blijken vooral de asfaltwegen in het Midden-Oosten daartoe geschikt.

bugatti-veyron-la-finale

Met het einde van de Veyron valt het doek over Bugatti niet, een opvolger staat in de coulissen. Het zal echter nog even duren vooraleer die er daadwerkelijk is en deze Veyron overtreffen wordt moeilijk.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws