Officiëel: Mercedes GLE (2015)

mercedes_2016_gle_official_5

De Mercedes ML-Klasse is niet meer. Voortaan luistert hij naar de naam GLE. Met frisse looks, mechanische verbeteringen en een zuinige plug-inhybride.

Aan de buitenkant van deze GLE zien we dezelfde styling als bij zijn recent voorgesteld broertje, de GLE Coupe. Al lijkt het meer op een evolutie van de ML dan een totaal nieuwe variant. De nieuwe lichtblokken met LED-technologie vallen onmiddellijk op, maar ook de bumper, motorkap en grille kregen een update. Aan de achterkant doen de achterlichten het voortaan met dezelfde LED-styling als die we op de huidige C- of E-Klasse kunnen terugvinden.

Leuk is dat de vernieuwde dubbele uitlaat nu beschikbaar is op zowat elk model, terwijl bij de eerste generatie enkel de AMG-versie zijn uitlaten liet zien. Om af te ronden bij de cosmetische updates zijn er nog nieuwe designs van velgen terug te vinden in de cataloog.

Met zweefscherm

Aan de binnenkant zijn er twee voorname vernieuwingen die opvallen. Zo kreeg het stuurwiel een update en vinden we een 7-duims scherm terug dat gebruik maakt van de touch controller die op de middenconsole terug te vinden is. Ook zijn er nieuwe kleuren beschikbaar voor het dashboard en zijn ook de mogelijkheden voor de inleg in het dashboard uitgebreider dan bij de ML.

Pluggen maar

Grootste verandering onder de kap is de plug-in hybride, de GLE 500e 4MATIC, welke een 3.0-liter twin-turbo V6 (333 pk) combineert met een elektrische motor (116 pk). Dat geeft een gecombineerd vermogen van 436 pk en 650 nm koppel. Die kracht komt op alle vier de wielen door de gekende 7G-tronic versnellingsbak via verschillende instellingen: Hybride, e-mode, e-save en charge.

Porsche-Centre-Antwerpen

In de puur elektrische "E-Mode" kan er 30 km gereden worden met snelheden tot 130 km/u en volgens Mercedes zou het gecombineerd verbruik moeten uitkomen op 3 liter per 100 km.

Onderaan het gamma de gekende instappers. Bij de zelfontbranders de GLE 250d (4-cilinder) die 204 pk levert en de GLE 300d (6-cilinder) met 255 pk. Op benzinevlak hebben we dan de GLE 400 met een 333 pk sterke twin-turbo V6 en de GLE 500 met twin-turbo V8 die 435 pk levert.

AMG

Wat ook niet mag ontbreken in de cataloog is de AMG versie van de GLE, want ook deze kreeg de nodige updates mee. Zo kregen exterieur en interieur een sportievere styling en op motorisch vlak zijn er twee mogelijkheden: de Mercedes-AMG GLE 63 en Mercedes-AMG GLE 63 S.

De eerste levert met een 5.5 liter twin-turbo V8 557 pk en de AMG S knijpt uit ditzelfde blok 585 pk.

De officiële voorstelling aan het grote publiek is voorzien tijdens het Autosalon van New York op 1 april.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Kefkie 10:02
afbeelding van Kefkie

Benaming zal nog wennen worden als je al jaren ML gewoon bent.

Auto ziet er wel super uit, en dat interieur is ook prachtig op foto's.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws