Abarth 595 Competizione wordt wat pittiger met 180 pk

150421_abarth_595_ita_01

Net onder de van de pot gerukte 695 Biposto staat de 595 Competizione in de rangorde van Abarth. Die laatste krijgt binnenkort een stevige mechanische update waardoor het stiekem een Biposto-light wordt.

De kennis die Abarth vergaarde met de Biposto blijkt zijn weg te vinden naar de andere modellen in het gamma. Het meest directe gevolg is een 595 Competizione met enkele knappe mechanische updates. Om te beginnen wordt de 1.4 T-jet viercilinder aangepast met een nieuwe Garrett-turbo die turbolag tot een minimum zou moeten beperken. Samen met een performance-uitlaat van Monza moet het beestje goed zijn voor 180 pk (+20 pk).

Stevigere remmen

Dat klinkt niet als een grote winst bij monsters met 700 pk, maar in dit geval zorgen die twintig extra paarden dat het karretje in 6,7 seconden naar de honderd snelt. Maar liefst zeven tienden sneller dan voordien. Om die extra kracht te counteren werd het remsysteem van Brembo met vier zuigers ook opgewaardeerd. Wanneer je deze rappere 595 kan bestellen in België zijn we momenteel aan het navragen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws