Officieel: Mitsubishi Outlander PHEV facelift (2015)

mitsubishi-outlander-phev-2015_01

Het Japanse Mitsubishi heeft de facelift van de Outlander PHEV klaar. Die komt er na de reguliere gefacelifte Outlander, leent stijlelementen van de Concept-S en koppelt dat aan een plug-inhybridesysteem.

Bij onze noorderburen was de Outlander PHEV dankzij een scheefgetrokken belastingsituatie gigantisch populair. In België liep het zo'n vaart niet. In Nederland zullen ze dus waarschijnlijk ook harder uitkijken naar deze opgefriste plug-inhybrid. Die krijgt tegenover zijn voorganger een veel moderner ogend smoelwerk en nieuw bumperwerk achteraan. Verder krijg je een frisser setje 18-duims velgen en twee nieuw lakkleuren. Kort door de bocht; bruin en zwart.

Binnenin vind je herwerkte stoelen, een opnieuw ontworpen stuurtje, een gegroeide middenconsole en een standaard elektrische bestuurdersstoel.

'T zit onder de kap

Veel belangrijker zijn de stappen die Mitsubishi genomen heeft naast dat uiterlijk vertoon. Het hybridesysteem werd namelijk geoptimaliseerd waardoor de efficiëntie steeg met 8 procent. Dat vertaalt zich in een gestegen elektrische range tot 60,8 km en een Japans gekeurd normverbruik van 20,2 km per liter. Wat 'ie dus in Europa gaat verbruiken per 100 kilometer is nog niet helemaal duidelijk, daarvoor moet hij de testen in onze contreien eerst nog ondergaan.

Lang zullen we daar niet op moeten wachten, want begin juli wordt de Outlander PHEV beschikbaar in Japan, later dit jaar in heel de wereld.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Adriaan 15:05
afbeelding van Adriaan

4.95l/100km lijkt me niet echt een slecht verbruik, en ook veel realistischer dan die 1.8 of whatever we hier in europa voorgelogen gaan krijgen.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws