Officieel: Hyundai Vision G Concept Coupe

hyundai-vision-g-concept-coupe

Hyundai heeft in België de Genesis als luxueus prestigemodel in de cataloog staan. Een conceptuele coupe-afgeleide heeft nu zijn debuut gemaakt op het Pebble Beach Concours d’Elegance. Die Vision G Concept Coupe is alvast om duimen en vingers af te likken.

Ontworpen door de Hyundai designteams over heel de wereld en gefinaliseerd door de studio in de VS. Wees er echter maar zeker van dat Peter Schreyer van heel dichtbij betrokken was. Alles wat die man aanraakt wordt dan ook designgoud, denk maar aan de eerste generatie Audi TT, de Kia Sportage en de laatste Hyundai Tucson.

De Vision G Concept Coupe ziet er dan ook uit als het antwoord op de vraag: 'Wat als Hyundai een rivaal voor de Mercedes S-Klasse Coupé zou bouwen?' Met een prominente Genesis-grille vooraan, gerekte koplampen (F-Type iemand?) en een stevige schouderlijn over de flank. De zijramen gaan net zoals bij de Mercedes helemaal naar beneden om dat cabriorijden mét dak te kunnen simuleren.

hyundai-vision-g-concept-coupe

De achterkant valt dan weer iets conceptueler op het netvlies met een ietwat raar vormgegeven kofferklep. Over conceptueel gesproken, de G Concept Coupe beschikt over vier gigantische velgen en - als we het goed begrijpen - over deurklinken die achter de deuren zitten in plaats van er op. Waarom? Omdat het een concept is tiens.

Pure rijkdom

Binnenin ademt de concept rijkdom uit. Met een overvloed aan leder op de vier individuele stoelen en hout op het dashboard en middenconsole. Knoppen met gouden accenten maken het geheel af. Verder pakt het interieur uit met een minimum aan schermpjes en een stereo van Lexicon.

hyundai-vision-g-concept-coupe

Onder de kap geen 1.6 viercilinder, wel een stevige 5.0-liter V8. Die motor uit de Tau-familie (een blok dat een hoop prijzen op zijn conto kan schrijven) is goed voor 425 pk en 518 Nm aan koppel. Prestatiecijfers geeft Hyundai niet mee. Het blijft tenslotte een concept.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 4 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
buyck 23:53
afbeelding van buyck

Ronduit ! INDRUKWEKKEND ! amai Hyundai. De Europese premium-merken zijn niet langer immuun meer. Keiharde concurrentie komt van alle kanten uit China, Korea en autobouwer Tesla niet te vergeten. En wie weet als Apple en Alphabet (google) op dreef komen. Binnen 5 jaar ziet de auto-industrie er compleet anders uit!

Johan 16:39
afbeelding van Johan

Mooi, maar al bij al weinig origineel. Het achterste komt van de insigna, het voorste is bijna een regelrechte kopie van de Jaguars

Hans Worst 23:18
afbeelding van Hans Worst

Tijd voor een bezoekje aan Hans Anders als je hierin de achterkant van een Opel Insignia meent te herkennen

Chuck 07:50
afbeelding van Chuck

Ay ay ay, Hyundai! Even leek het een vergissing te zijn, omdat ik meende het Aston Martin-logo te herkennen, en de lijnen van een Bentley Continental. Jammer genoeg, van concept naar concreet wordt véél opgeofferd aan de doorsnee. Hopelijk niet deze keer, laat maar komen (als de Hyundai-strategie dergelijke auto zelfs al in Europa zou brengen, de Zuid-Koreanen durven wel eens knoeien met marketing, en het betere werk voor China of de US voorbehouden).

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws