Audi neemt haar veiligste A8 ooit mee naar Frankfurt

audi-a8-l-security-vr9-1

Volgende week op het autosalon van Frankfurt stelt Audi haar veiligste Audi ooit voor. Ze verbouwden de Audi A8 L Security naar een voor hen ongezien veiligheidsniveau.

Gisteren stelde Land Rover zijn veiligste variant voor, vandaag doet Audi dat. De Audi A8 L Security werd opgewaardeerd van het VR7 naar het VR9 niveau, daarmee hebben ze de "veiligste Audi" ooit gemaakt.

De basis is dat deze luxelimousine de belangrijkere personen van deze aardbol veilig van A naar B brengt. Dat wil zeggen dat hij wel raad weet met machinegeweren, granaten en bommen. Dat is zo dankzij speciale aluminium velgen, dik staal en aramide stoffen. Binnenin zit er een beveiligde communicatiebox in de koffer, een intercom en selectief deurslot. Optioneel kan je nog kiezen voor een nooduitgang, brandblusser en noodsysteem voor verse lucht.

audi a8 l security vr9 1

Onder de kap zijn er twee mogelijkheden beschikbaar: een 4.0 V8 met 435 pk en 600 Nm of de W12 FSI met 500 pk en 625 Nm. De A8 L security komt er altijd met Quattro. De topsnelheid ligt op 210 km/u, lager dan gewoonlijk om de veiligheid van de banden optimaal te houden.

Wie interesse heeft kan deze A8 nu al bestellen. Volgende week krijgt hij zijn debuut op het salon in Frankfurt. De eerste leveringen staan gepland voor de lente in 2016.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Yvesw 19:41
afbeelding van Yvesw

Veelal een luik via de stoelen achteraan naar de koffer (moesten ze je langs twee kanten klem rijden) :-)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws