Officieel:Rolls Royce Dawn, de dakloze Wraith

rolls-royce-dawn-2015

Het wordt wat drukker in het segment van de superexclusieve cabrio's, want na de Rolls Royce Phantom Drophead Coupé en de Mercedes S-Klasse Cabrio komt nu ook de Dawn een plaatsje opeisen.

Noem de Dawn geen open versie van de Wraith, want hoewel ze er hetzelfde uitzien is zowat 80 procent van de onderdelen verschillend, volgens Rolls Royce. De Dawn meet nochtans ook 3,11 meter wielbasis en kent dezelfde breedte als de Wraith. Ook de achterwaarts scharnierende deuren worden overgenomen. Wel verschilt hij in voorgevel, waar de grille wat lager doorloopt en ook de voorbumper er verschillend uitziet.

4,9 seconden

Een Dawn krijgt een stoffen kap, die in 22 seconden sluit. Terwijl je het dak sluit kan je nog een snelheid van maximaal 50 km/u halen. Onder die andere kap, de motorkap, schuilt een dikke 6.6 liter V12, goed voor 563 pk en 780 Nm. Dat is een stuk minder dan bij de Wraith (632 pk, 800 Nm). De 0-100 wordt met dat vermogen in 4,9 seconden afgelegd, niet slecht voor een mastodont van 2,5 ton. De topsnelheid ligt op 250 km/u, het gemiddeld verbruik draait in theorie ronde 14,2 l/100 km. Daarbij bedraagt de CO2-uitstoot een stevige 330 g/km.

rolls-royce-dawn-2015

Je krijgt de Dawn voor het eerst in het echt te zien op de IAA in Frankfurt.

rolls-royce-dawn-2015

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Wim 16:46
afbeelding van Wim

eigenlijk nog best elegant, dat blauw staat hem goed

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws