Lexus RX nu ook klaar voor Europa

lexus-rx-eu

In de eerste maanden van dit jaar werd de vierde generatie van de RX voorgesteld. Met Frankfurt om de hoek is die SUV nu ook klaar voor Europa, waardoor Lexus wat meer informatie vrij geeft over de 'Euro-Spec' RX.

Je zou het niet denken, maar de RX is een ongelooflijk belangrijke wagen voor Lexus. Zo'n dertig procent van de wagens die het Japanse luxemerk van Toyota ooit verkocht is namelijk een RX. Deze vierde generatie moet die trend dus verder zetten. Het officiële bericht kon je al eerder lezen op Autofans, nu schijnen we licht op de details voor de Europese markt.

Zo zal het gros van de RX'en verkocht worden met een 3.5-liter V6 met hybridetechnologie. Goed voor 313 pk, een normverbruik van 5,2 l/100 km en een CO2-uitstoot van 120 g/km. Of dat genoeg is om potten te kunnen breken tegenover de Volvo's XC90 T8, Audi's Q7 e-tron of Range Rover's Sport Hybrid van deze wereld, dat moet de toekomst uitwijzen.

Specifieke markten kunnen trouwens beroep doen op een 2.0 turbobenzine of de 3.5-liter V6 zonder hybridemeuk. Verdere specificaties die Lexus mee geeft zijn een head-updisplay, een draadloze smartphone-oplader en een elektrische kofferklep. Eind deze maand gaat de RX in productie waarna de eerste Europese leveringen voor eind dit jaar zijn.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws