Officieel: Audi Q7 e-tron stoot amper 50 g/km uit

audi-q7-e-tron-03

Er kwam een Audi Q7 e-tron, dat was alles behalve een geheim. Naar goede gewoonte maakt de Volkswagen daags voor de aanvangst van het salon alle info bekend. Een grote aankondiging was deze Q7 e-tron.

Een auto die op papier enorm sterk lijkt te zijn. De Q7, wat nog steeds een groot bakbeest is, krijgt een 3.0 TDI onder de kap met 258 pk. Dat blok wordt vergezeld met een 126 pk sterke elektromotor. Allemaal samen dus goed voor 373 pk en 700 Nm. Het blok wordt gekoppeld aan een achttraps Tiptronic automaat, een manuele bak behoort niet tot de mogelijkheden.

Dat de sprint naar 100 km/u in ongeveer zes seconden wordt afgewerkt en dat de topsnelheid 225 km/u bedraagt is leuk om weten, maar zijn niet de belangrijkste cijfers van deze grote e-tron. De cijfers die er wel toe doen zijn het verbruik en de uitstoot. De officiële verbruikscijfers spreken van 1,7 liter per honderd kilometer. De CO2-uitstoot bedraagt amper 50 gram per kilometer.

Standaard komt de Audi Q7 e-tron met vierwielaandrijving. Leuk is ook dat de warmte die vrijkomt van de elektrische motoren gebruikt wordt voor het sneller opwarmen van de cabine.

In Duitsland is de Q7 e-tron beschikbaar vanaf de lente 2016.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws