Officieel: Artega Scalo gaat elektrisch

artega-scalo-2015-2

Artega is helemaal terug. Het Duitse sportwagenmerk gooit het over de elektrische boeg en bouwt met de Scalo een wagen die aangedreven wordt door twee elektromotoren.

Niet dat het er daarom minder stevig aan toe gaat dan bij de gewone Artega GT. De elektromotoren die de achterwielen aandrijven zorgen samen namelijk voor 408 pk, met een piekvermogen van 531 pk (390 kW) gedurende 10 seconden. Het koppel bedraagt maar liefst 780 Nm.

Met die cijfers sprint de Artega Scalo in slechts 3,6 seconden van 0 naar 100 km. De topsnelheid ligt op 250 km. De actieradius van de Scalo bedraagt 400 km, opladen kan via de snellader in 1 uur.

Wie een Scalo op de kop wil tikken, moet snel zijn. Artega plant een productie van slechts 12 exemplaren, die in Duitsland zowat 170.000 euro kosten.

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Adriaan 14:01
afbeelding van Adriaan

Het is algemeen geweten onder tuners dat grote uitlaten ervoor zorgen dat je minstens +15pk per uitlaat pijp erbij krijgt (minstens).
Ze hebben wel een serieus vermogens potentieel laten liggen door de rem klauwen niet rood te schilderen :p

Anon 15:52
afbeelding van Anon

Is Idd vreemde keuze. Anderzijds kan je op fake mercedesen (a, cla en afgeleiden), de meeste Volvo's en wie weet wat nog een volledig overbodige dubbele uitlaatset bestellen op de kleinste instappers.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws