Lexus LC 500: Wanneer de LFA volwassen wordt

lexus-lc500-2015_01

Lexus timmert hard aan haar imago en heeft een nieuwe vlaggenschip om dat waar te maken. Want met de LC 500, heeft het Japanse merk een coupé om van te dromen.

'Nee, nee en nog eens nee', dat was de algemene conclusie toen Lexus in 2012 de LF-LC toonde, een conceptuele coupe. Want niemand dacht dat het Japanse merk de ballen had om er een productieversie van te maken. Wel, blijkt dat het luxemerk van Toyota toch nog wat ballen had liggen. Letterlijk dan, want bij de aankondiging van dit model op het autosalon van Detroit gebruikt Lexus een figuurlijke sloopbal om de wagen voor te stellen.

Maar goed, de LC 500 dus. Die moet al het werk van Lexus van de laatste jaren vieren. Want sinds de lancering van haar nieuwe designrichting wilt het merk zich stevig beitelen in de autowereld. Als dat apart alternatief van de Duitse waardes. Laat dat ook zijn wat deze LC moet doen, een alternatief bieden op de BMW's 6 Reeks en ja, zelfs de Mercedes' S-Klasse Coupe van deze wereld. Met waanzinnig gesculpteerd plaatwerk dat het midden houdt tussen een liefdeskind van de RC en LFA.

 lexus-lc500-2015

10-traps automaat

Het hart van deze luxecoupe heeft weinig hybride om het lijf. Blok van dienst is namelijk een atmosferische 5-liter V8 met 477 pk en 530 Nm (RC F iemand?). Kracht die via een gloednieuwe 10-traps automaat naar de achterwielen wordt gezonden en de 4,7 meter lange sloep in In 4,5 seconden naar de honderd moet zenden. Al zou Lexus Lexus niet zijn moest er ook nog een hybridevariant in de pijplijn zitten.

 lexus-lc500-2015
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Ron4u 19:51
afbeelding van Ron4u

Watertandend...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws