FCA: Alfa Romeo op lager pitje, focus op Jeep

alfavsjeep

Vandaag schetste Fiat Chrysler CEO Sergio Marchionne de plannen voor de komende jaren. Belangrijk daarbij is de focus op het uitbouwen van Jeep en het verlagen van de budgetten voor Alfa Romeo.

Geen vrees, Alfa Romeo zal niet verdwijnen, al zal het de komende jaren wel op een lager pitje sudderen. Initieel had Marchionne namelijk het plan om het Italiaanse merk tegen 2018 uit te bouwen tot een rivaal van BMW en consorten met een line-up van maar liefst 8 modellen. Door de tegenvallende verkoop in China is die line-up van 8 modellen alvast verschoven naar 2020 en wordt de focus meer gelegd op Europa en Noord-Amerika voor de verkoop.

Het voordeel van dat vertragen is dat FCA tegen 2018 minder zwaar moet investeren in Alfa, waardoor er meer geld kan vloeien naar Jeep. Het Amerikaanse SUV-merk doet het namelijk wereldwijd zeer goed. Zo werden er in 2015 maar liefst 1.2 miljoen Jeeps verkocht. Tegen 2018 moeten dat er 2 miljoen worden. Dat cijfer moeten ze halen met de introductie van de gloednieuwe Wrangler in 2017, die eveneens gebruik zal maken van diesel- en hybridemotoren.

Alfa-Romeo-Line-up-2020

Iets minder belangrijk voor ons is dat door die focus op Jeep de Dodge Dart en Chrysler 200 verdwijnen. Straf, want FCA investeerde in 2014 nog 1,6 miljard om beide wagens gebouwd en gelanceerd te krijgen. Tenslotte geeft FCA ook de Dodge Ram pick-up meer ademruimte, met binnen afzienbare tijd de toevoeging van een milde hybride-variant.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 3 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Ponrow 21:20
afbeelding van Ponrow

Jammer om te horen. Het enige jeep model dat mij kan bekoren is een wrangler

Jm 22:19
afbeelding van Jm

Enkel JEEP nog ontwikkelen ? Lanciais afgeschreven, Maserati stelt weinig voor, Ferrari is aandelenlachertje, FIAT stelt nog weinig voor en Alfa is veel blabla... Wordt het niet tijd dat ze heel dat vastgeroeste management de laan insturen ??? Op zicht bezit deze groep stuk-voor-stuk iconische merken, geen marketing verhaal en dan zo stiefmoederlijk behandeld... Jammer !

UNSTABLE_CARPORT 13:47
afbeelding van UNSTABLE_CARPORT

Gaat FCA er dan voor zorgen dat ze geen Jeep lemons meer maken?

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws