Officieel: Renault Koleos (2016)

renault-koleos-2016_07

In China moet deze nieuwe Koleos het mooie weer gaan maken voor Renault. Het vlaggenschip wordt er voorgesteld op de autoshow in Peking, maar wordt op termijn ook op onze markt aangeboden.

Renault bouwt deze Koleos in het Chinese Wuhan voor de lokale markt en in het Zuid-Koreaanse Busan voor 79 andere markten. Dan weten de medewerkers meteen wat ze te doen staat. Deze Koleos is een neefje van de Nissan X-Trail. Dat merk je vooral aan de afmetingen. Designgewijs is de nieuwe generatie Koleos meer verwant aan de Talisman en Megane. Dat merk je aan zowel voor- als achterzijde.

tweemotorig toestel

De Koleos wordt aangeboden met vierwielaandrijving. In Europa worden twee dieselmotoren beschikbaar. Eentje met 130 pk en eentje met 175 pk. De eerste komt er met een manuele zesbak, de tweede krijgt de X-Tronic automaat uit de Nissan-stal. In andere werelddelen is de Koleos er ook als benzineversie.

renault-koleos-2016

Binnenin krijgt de eigenaar een hoop ruimte, met voor de achterste inzittenden een knieruimte van 289 mm, 'class leading' volgens Renault. Verder bouwt Renault ook het R-Link 2 infotainmentsysteem in en wordt een Bose audiosysteem aangeboden.

renault-koleos-2016

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws