Citroën C4 Picasso aan de facelift

citroen-c4-picasso-facelift-2016_1

Rep je allen naar de dealer, Citroën geeft de C4 Picasso een facelift! Zoek je mee naar de verschillen?

Wie dacht dat enkel de Duitsers zich laafden aan facelifts waarbij je amper het verschil ziet met een pre-faceliftmodel, die heeft het mis. Ook Citroën doet het, met de C4 Picasso. Al spreekt het wel in het voordeel dat het design van dit model zo fel afsteekt tegen de rest dat stevige ingrepen hem alleen maar minder opvallend zouden maken.

kniezwengelen

Citroën heeft dan ook een paar kleine aanpassingen aan de buitenzijde gedaan. Zo wijzigde men het bumperwerk vooraan en kregen de achterlichten standaard een 3D effect. Over die achterzijde gesproken, handenvrij de kofferklep openen doe je nu met Hands-Free Tailgate, een systeem waarbij een beenveeg onder de achterbumper ervoor zorgt dat de kofferklep elektrisch opent.

Voor de inzittenden voorziet Citroën een nieu 3D Citroën Connect Nav-systeem, met een even nieuw 7 inch touchscreen. Een zaak waar wij al sinds de lancering om vroegen. Verder rusten de Fransen de wagen al dan niet optioneel uit met Adaptive Cruise Control, Speed Limit Sign Recognition, Active Safety Brake, Driver Attention Alert of Active Blind Spot Monitoring.

Zegt de technologie je allemaal niets - al zou ons dat verbazen dezer dagen - dan heeft Citroën ook nog een nieuwe PureTech 130 benzinemotor in het gamma gezet, gekoppeld aan een zestrapsautomaat.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Davy 02:07
afbeelding van Davy

Één, twéé, en weg is het Citroên karakter alweer, ze maken daar steeds opnieuw dezelfde fout(en)..

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws