Officieel: Renault Clio facelift

renault-clio-facelift-2016-01

Na een carrière van een drietal jaren is de Renault Clio toe aan een facelift. Het gaat om lichte wijzigingen, want Renault heeft weinig zin om aan het oorspronkelijke design van Laurens van den Acker te prutsen.

Vooraan krijgt de Clio een smallere luchtinlaat. Die krijgt twee extra kleinere luchtinlaten naast zich. De veel te opvallende LED-strips naast de koplampen verdwijnen en maken plaats voor C-vormige LED-strips rond de koplampen. Daarmee sluit hij wat meer aan bij de nieuwe Mégane en Talisman. Achteraan is er ook LED-verlichting. De achterlichten krijgen een 3D-uitzicht.

Binnenin hebben de designers de stoffering aangepast, waardoor volgens Renault de afwerking op een hoger niveau komt te staan. Optioneel krijgt de Clio facelift een Bose-audiosysteem en ook kan de koper kiezen voor drie verschillende navigatiesystemen.

renault-clio-facelift-2016

Renault biedt tegenwoordig naast de 90 pk sterke dCi ook een 110 pk sterke variant aan van deze 1.5 dCi. Bij de benzines wordt de TCe 120 voortaan ook leverbaar met manuele bak. Voordien was die enkel met de EDC-automaat verkrijgbaar.

Renault toont de Clio in oktober op het salon van Parijs, maar al vanaf deze zomer is de wagen te bestellen bij de dealers. Wij testen hem alvast voor jullie in de loop van volgende maand.

Laatst gepubliceerd

Reacties (6)

Plaats een reactie
John 12:48
afbeelding van John

Komt volgens mij door het doelpubliek: de grandtour gaat meer vaders aanspreken terwijl de gewone Clio meer op een jonger publiek mikt. Een beetje hetzelfde verhaal bij de VW Golf: de break heeft ook geen achter-led-lichten, zelfs de R versie niet.

Mathieu 15:02
afbeelding van Mathieu

Zou niet weten waarom ik als vader niet de mooiere achterlichten zou willen. Elk merk met een beetje eigenwaarde komt uit met LED achterlichten als de wagen een facelift krijgt, of volledig vernieuwd wordt. Beetje een verkeerde gok van Renault als je het mij vraagt.

John 16:05
afbeelding van John

Een familiewagen wordt eerder rationeel gekocht en minder uit emotie, dus prijs, ruimte, ... is belangrijker dan uiterlijke snufjes dus laat ons besparen op duurdere lichtblokken voor de breakversie. Allez ja, zo denk ik dat merken het zien, persoonlijk heb ik ook liever ledlampjes :-)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws