Officieel: Renault Clio R.S. facelift (2016)

renault-clio-rs-facelift-2016_04

Een maandje na de onthulling van de Clio facelift onthult Renault nu het opgefriste R.S.-derivaat. Die tapt wat inspiratie van de Clio R.S. 16 concept maar laat diens performante veranderingen achterwegen.

Een facelift van een hot hatch zonder een vermogensupdate, Renault bewijst dat het mogelijk is met deze opgefriste Clio R.S.. Waardoor je dus inderdaad nog steeds 200 pk, dan wel 220 pk voor de Trophy-variant, uit de 1.6-liter turbobenzine krijgt. En jawel, ook de EDC-automaat met dubbele koppeling blijft bestaan, zelf roeren zit er dus nog steeds niet in.

Wat er dan wel nieuw is? Visueel gefoefel aan de voor- en achterlichten en een nieuw setje velgen. Daar blijft het eigenlijk bij. Nu ja, die kekke mistlichten van de Clio R.S. 16 concept doen ook hun intrede. Waardoor de R.S. twee lichtgevende vlaggetjes in de voorbumper heeft.

renault-clio-rs-facelift-2016

In zijn strafste Trophy-trim is de gepeperde Clio nog steeds goed voor een sprinttijd naar de honderd van 6,6 seconden en een top van 235 km/u. Is dat allemaal wat te straf voor je, dan biedt Renault nog het GT Line-pakket aan op de reguliere Clio.

renault-clio-rs-facelift-2016

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
User4580 10:36
afbeelding van User4580

Behalve de EDC, mis ik ook eigenlijk een zwarte hemelbekleding.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws