Ferrari LaFerrari haalt het dak eraf

ferrari-laferrari-cabrio_02

Elk exemplaar is al uitverkocht, maar om de simpelen der aarde ook iets te gunnen gooit Ferrari drie plaatjes en wat informatie op het internet over de LaFerrari zonder dakje. Kwijl je mee?

Lang verwacht en weinig verrassend, deze open versie van de LaFerrari. Al maakt hem dat niet minder lekker. Want geef toe, met zo'n zwarte kleurstelling en rode accenten kan je uren turen naar het lijnenspel van de LaFerrari. Uitvoerige aanpassingen aan het koolstofvezel chassis moeten er trouwens voor zorgen dat de stijfheid gegarandeerd blijft. Ook netjes: de luchtweerstandcoëfficiënt is gelijk aan de gesloten versie.

De targa-achtige cabrio krijgt een koolstofvezel hardtop en een verwijderbare softop, waardoor je als klant kan kiezen hoe je hem inzet. Achterin zorgt de V12 met hybride-aandrijving voor het bekende pk-cijfer; 963 pk. Alsjeblieft.

ferrari-laferrari-cabrio

Adoptie rond

Hoeveel exemplaren Ferrari zal bouwen en wat de exacte naam gaat zijn van deze open LaFerrari, dat geeft het merk uit Maranello niet mee. Hoewel je op Spider of Aperta zou kunnen gokken, hanteren de Italianen tegenwoordig zo'n ridicule namenstrategie (GTC4Lusso iemand?) dat LaFerrariLaTarga niet uitgesloten wordt.

Op het autosalon van Parijs later dit jaar krijgt de dakloze supercar zijn debuut voor het grote publiek, waarbij we ook alle details zullen krijgen. Via een speciaal evenement heeft elk exemplaar al een adoptieouder gevonden.

ferrari-laferrari-cabrio

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws