Renault presenteert strakke Megane sedan

renault-megane-sedan-2016

Middenin de zomerrust trekt Renault het doek van de Megane sedan. Die vormt een strakke berline en komt het gamma van de hatchback en Grandtour break aanvullen.

Waren de vorige Méganes geen echte aandachtstrekkers als berline, dan is de nieuwste er wel eentje die gezien mag worden. Want Renault geeft hem een achterzijde die wat wegheeft van de grotere Talisman, een model dat wij tot de knappere van de laatste maanden rekenen. Het panoramische dak loopt over in de achterruit, en creëert aldus een erg gestrekte lijn.

De Renault Megane sedan biedt 508 liter kofferruimte en biedt handsfree toegang tot die koffer. Het interieur is hetzelfde als dat van de vijfdeurs; een tablet in de middentunnel met daarop de mogelijkheid tot aanpassen van de Multi Sense rij-instellingen.

renault-megane-sedan-2016

Het motorenaanbod is dan weer wel wat beperkter dan dat van de vijfdeurs Megane. Renault biedt de SCe 115 en de TCe 130 aan als benzinemotoren en kiest voor de 90, 110 of 130 pk sterke versies van de dCi. Alleen de di 110 is beschikbaar met de EDC versnellingsbak met dubbele koppeling.

en dan nu het slechte nieuws

Aangezien de berlinevarianten van de Megane in onze contreien altijd weinig aantrek genoten, heeft Renault besloten de wagen niet aan te bieden in ons land. Ook in Nederland en zelfs in Frankrijk zal de wagen niet worden verkocht. Renault focust zich op landen die drievolumemodellen in het hart sluiten, zoals Marokko, Turkije, Italië, de Arabische Emiraten, Hongarije en ook Australië of Ierland.

renault-megane-sedan-2016

Laatst gepubliceerd

Reacties (6)

Plaats een reactie
John 20:46
afbeelding van John

Ik vind het ook een knappe verschijning, en mijn volgende auto mag terug een berline zijn, maar wel enkel als 5-deurs model. 4-deurs berlines zijn niet erg praktisch als gezinswagen in mijn ogen.

SRacerr 22:26
afbeelding van SRacerr

Je kunt deze uitvoering dus gewoon in een ander EU land aanschaffen. klaar. export/import.

jacques huysentruyt 08:52
afbeelding van jacques huysentruyt

niet te geloven dat die niet geleverd word in belgie,zeer mooie wagen,tien keer mooier en beter gelukt dan de vorige berline,hopelijk veranderen ze nog van gedacht

P. Nis 13:28
afbeelding van P. Nis

Zéér mooie wagen. Minstens 10 x knapper dan gelijk welk sjoemel-vw-product, betrouwbare motoren (die zelfs door Mercedes worden gebruikt) én volledig uitgerust zonder dat men een financiële kater overhoudt.
Renault mag hem hier gerust op de markt brengen, het straatbeeld kan er alleen beter op worden!

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws