Officieel: Fiat Panda facelift (2016)

fiat-newpanda2017-1

Naar goede gewoonte spreekt Fiat van de 'Nieuwe Fiat Panda', al moet je zelfs niets van auto's kennen om te beseffen dat het hier over een minieme facelift gaat. Eentje die trouwens vooral indruk moet nalaten aan de binnenkant.

Sinds 2012 op de markt, waardoor Fiat het nodig acht de Panda dit jaar even op te frissen. Visueel miniem weliswaar. Want naar goede facelift-etiquette geen nieuwe bumperpartijen of lichtwerk, wel gewoonweg twee nieuwe kleurtjes (Amore Red & Colosseo Grey) en evenveel nieuw schoeisel. Dat meet 14-duims als stalen velg en 15-duims als lichtmetaal goedje.

Binnen dan

Eenmaal de deuren open moeten Panda-kenners meteen het beter leesbare instrumentenbord opmerken. Het stuur is eveneens nieuw en de zetelstoffen werden opgefrist. Centraal op het dashboard nog steeds geen scherm voor het infotainmentsysteem, chauffeurs moeten genoegen nemen met het Uconnect-systeem met smartphone-ondersteuning.

fiat-newpanda2017

Misschien wel een gemiste kans, zeker omdat de 500 tegenwoordig ook de luxe krijgt van een aan-boord infotainmentsysteem. Krachtbronnen blijven eveneens vertrouwd. Een 1.2 benzine met 69 pk, de 0.9 TwinAir met 85 (of 90) pk. Een variant op aardgas met 80 pk en een 1.3 Multijet II diesel met 95 pk. Stoer doen? Dan ga je best voor de Panda 4x4, een karretje dat het schaamrood op de wangen zet van veel groter offroadgerief...

Instappen doe je vanaf 8.990 euro (toegegeven, weinig geld), de 4x4 kost je minimaal 15.990 euro.

fiat-newpanda2017
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws