Officieel: Alfa Romeo Stelvio doet een Giulia'ke (2016)

2017-alfa-romeo-stelvio

Houden we de Kamal concept uit 2003 in het achterhoofd, dan hebben we maar liefst 13 jaar moeten wachten op een Alfa Romeo SUV. Die Stelvio krijgt zijn debuut in L.A. en rolt daar meteen onder de spotlight als 510 pk sterke Quadrifoglio.

Waardoor de Stelvio een Giulia'ke doet, want die sedan van Alfa werd ook eerst onthuld in Quadrifoglio-trim. Al zijn er nog gelijkenissen met de sedan. Zo neemt de SUV wel zeer duidelijk de styling over die getrokken werd met de Giulia. En nee, dat is geen slecht teken. Zo stoer de sedan is, zo potig oogt de Stelvio.

In het interieur van hetzelfde laken een streep leder, want ook daar neemt Stelvio de penseelstreken van de Giulia over. Al zien we - als we heel goed zoeken - ander zitmeubilair en een net iets anders vormgegeven overgang van middentunnel naar dashboard. Ja, wij hebben ons waar is waldo-momentje al gehad vandaag.

2017-alfa-romeo-stelvio

Diesel?

Italiaanse bergwegen opklimmen doe je ook in deze Stelvio met de 2.9-liter V6 die door Ferrari werd ontwikkeld. 510 pk sterk en in staat om via vierwielaandrijving de SUV in 3,9 seconden naar de honderd te doen snellen. Ja, dat las je goed. Pieken doet de strafste Stelvio op 285 km/u.

2017-alfa-romeo-stelvio

Al is er natuurlijk ook meer normaal gerief onder de kap te vinden van de Stelvio. Zo is er ook nog de SuperVeloce-variant die zich beroept op een 2-liter benzine met 280 pk. Over een diesel spreken ze bij Alfa momenteel nog niet - lancering in Amerika, weet je wel -, al spreekt het voor zich dat de 2.2-turbodiesel eveneens zijn weg zal vinden onder de kap van de Alfa SUV.

2017-alfa-romeo-stelvio

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
Quin 10:34
afbeelding van Quin

Net als de Giulia word ik niet wild van het design, maar het ziet er wel beter uit dan z'n naaste concurrenten.

Hopelijk zet deze en de komende SW van de Giulia Alfa weer op de kaart!

Techno Patat 10:44
afbeelding van Techno Patat

Hoe groot moeten we deze zien? Op het eerste zicht is dit een Q5/GLC/Macan/X3 concullega vermoed ik?

Ik vind het design wel heel knap, interieur ook. Maar ik vraag me wel af in hoeverre het nog gaat overkomen in het gewone zwart dat 80% van de klanten gaat nemen ;-)!

Yvesw 12:57
afbeelding van Yvesw

Op dit moment weten we dat nog niet. Zoals wel meer tegenwoordig is de eerste persinfo een bundel over hoe geweldig het design wel niet is. Technische details, daar moeten we meestal langer op wachten.

Wim 13:50
afbeelding van Wim

ik vind hem mooi

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws