Officieel: BMW 4 Reeks facelift (2017)

2017-bmw-4-series-facelift-lci_02

BMW is klaar met de Life Cycle Impuls van de 4 Reeks, Duitse marketingtaal voor facelift. Die zal je vooral in de details moeten zoeken, al maakt BMW ook gewag van een verbeterde rijdynamiek.

Drie-rijders konden eerder al genieten van de zogenaamde Life Cycle Impuls (LCI), 4 Reeks aficionados moesten tot vandaag wachten. Al zijn het grotendeels de veranderingen aan de 3 Reeks die nu ook naar de 4 komen. Zo worden de (optionele) xenon koplampen vervangen door LED-exemplaren. Wel steeds standaard in LED uitgevoerd zijn de mistlichten.

Daarnaast trekt BMW zeer subtiel aan de bumpers en vallen er achteraan eveneens LED-achterlichten te rapen. Afwerken doen de jongens van München met nieuwe velgdesigns en twee nieuwe kleurtjes; Snapper Rocks Blue en Sunset Orange.

2017-bmw-4-series-facelift-lci

Chroomlapje

Het interieur krijgt net zoals dat van de 3 Reeks een 'Amerikaanse' infusie. In die zin dat er wat rijkelijker met chroom wordt gestrooid. Rond het instrumentenpaneel krijg je voortaan een dubbele stiknaad al lijkt ons de grootste noviteit het navigatie systeem Professional met nieuwe interface waardoor je smartphone-gewijs verschillende tegels met informatie kan zetten hoe je wil.

2017-bmw-4-series-facelift-lci

Optioneel natuurlijk. Net zoals het multifunctioneel instrumentdisplay dat zich aanpast naargelang de rijmodus die de chauffeur selecteerde.

Sportiever

Onderhuids tuurden de ingenieurs eens kritisch naar de ophanging en kwamen terug met een stijvere setting die sportiever voor de dag moet komen, zonder daarbij het comfort uit het oog te verliezen. Zowel het geval voor de standaard ophanging als bij de optionele M Sport en adaptieve ophanging. Af-fabriek monteert BMW dan weer straffer rubber vanaf de 430d en 430i uitvoering. Welke schoentjes dat juist zijn, dat verduidelijk BMW dan weer niet.

2017-bmw-4-series-facelift-lci

Motorisch geen vernieuwingen onder de kap. Waardoor de gehele EfficientDynamics family met TwinPower technologie present tekent. Een driecilinder vind je vooralsnog niet in de 4 Reeks, wel viercilinders en zes-in-lijn motoren. De strafste zes kom je uiteraard tegen in de M4 met 431 pk achter de rechterpedaal.

De LCI-update betreft het gehele 4-gamma (coupe, cabrio en Gran Coupe) en zal spoedig bij de dealer staan blinken.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws