Officieel: Seat Ibiza (2017)

seat-ibiza-2017_8

Gedaan met turen naar die gepixelde prentjes van vanmorgen, hier zijn de officiële beelden van de nieuwe Seat Ibiza. Feestje!

Geen schrik, de Ibiza is nog altijd herkenbaar als dusdanig. Al moet gezegd dat de designers lange tijd naar de Leon hebben zitten staren voordat ze aan de frontpartij begonnen. Ook de zijkant heeft wat weg van de grotere broer, al is het minder opvallend dan de gelijkenissen Leon-Altea-Toledo van een klein decennium terug.

korter en meer

Achteraan ziet de Ibiza er best te pruimen uit. De kont is wat minder uitgestrekt dan bij de vorige generatie en dat pakt vooral goed uit bij de FR-versie op de foto's. De Ibiza is 2 mm korter dan de vorige, al werd de wielbasis wel 95 mm langer. Dat zorgde voor 35 mm meer beenruimte, al zal de laadruimte er minder blij mee zijn.

Wie overigens grote fan van de driedeurs Ibiza was, zal bij dit nieuwe model op zijn honger blijven zitten. Seat liet alvast doorschemeren dat een driedeurs variant niet op het programma staat.

MQB is de naam die het platform draagt waarop de Ibiza gebouwd wordt. Dat betekent dat Seat zonder problemen kan gaan shoppen in het uitstalraam van de Volkswagen-group, zodat ook bij de motoren geen verrassingen te vinden zijn. De 1.0 TSI levert de basis en is beschikbaar met 95 of 115 pk. Later volgt nog de nieuwe 1.5 TSI met 150 pk. De 1.6 TDI is er met 80, 95 en 100 pk. Een aardgasversie is er ook, in de vorm van de 1.0 TSI met 90 pk. Met de vermogensversies onder de 100 pk schakel je met een vijfversnellingsbak, hogere vermogens krijgen de zesbak om in te roeren. Een DSG is er ook, met zeven versnellingen.

Seat laat de Ibiza voor de eerste keer zien op het autosalon van Genève, de verkoopsstart zou in juni plaatsvinden.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Wim 18:59
afbeelding van Wim

knappe voorkant, lijkt wel uit een groter segment te komen

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws