Skoda Octavia RS 245 doet het met - jawel - 245 pk

skoda-octavia-rs-245-2017_01

Moest je de memo ergens gemist hebben, de Volkswagen Golf GTI Performance doet het voortaan met 245 paarden onder de kap. Waardoor broertje Octavia RS ook die extra lepel kracht krijgt toebedeeld in zijn sportiefste trim.

De Volkswagen Golf GTI enkel als drie- of vijfdeurs? Nee joh, hij is er ook als sedan en stationwagen. Al moet je dan wel de VW-badge inwisselen voor één van Skoda en het GTI-embleem vervangen door RS. De Octavia RS is namelijk al jarenlang het Tsjechisch stiefbroertje van de Duitser. Beiden gingen laatst aan de facelift en kregen standaard 230 pk onder de kap, waardoor er plaats vrij kwam voor een potentere versie. Die potente versie beschikt voor de facelift namelijk over maximaal 230 pk. Volg je nog?

Een Octavia RS 245 dus. Met - jawel - 245 pk en 370 Nm. Identiek zoals de opgepoetste Golf GTI Performance. En met een winst van 15 pk en 20 Nm sprint de Tsjech voortaan in 6,6 seconden naar de honderd. 6,7 als je een gezin hebt en voor de stationwagen gaat. De top, die prijkt tegenwoordig op een Duitse 250 km/u.

skoda-octavia-rs-245-2017

Met Sper! Ongeveer

Net zoals de pre-facelift RS 230-versie (die nu de reguliere RS-versie is geworden) pakt de RS 245 uit met het Vorderachsquersperre. Een soort van sperdifferentieel op de vooras dat eigenlijk geen echte sper is simpelweg omdat het elektronisch gestuurd systeem niet is geïntegreerd in de haldex-koppeling vooraan. Enfin, het doet performant werk onder de Seat Leon Cupra, Golf GTI Performance en de oude RS 230. Dus we klagen niet.

Visueel geniet de RS 245 van de veranderingen die je ook op de reguliere RS krijgt al rolt de sportiefste variant een volle 14 milimeter dichter bij Moeder Aarde en staan de achterbeentjes 38 milimeter breder in de wielkasten ten opzichte van de vorige RS 230.

Op het autosalon van Genève zal Skoda de sportieve RS 245 tonen aan de wereld. Waardoor we nog even moeten wachten op Belgische prijzen.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws