Officieel: Zoek de VW Golf facelift (2016)

volkswagen-golf-2016-update_1

Volkswagen brengt een update van de Golf op de markt. Die is subtiel en brengt ons een nieuwe motorisatie mee.

Revolutionaire looks moet je niet verwachten, Volkswagen zorgt ervoor dat je buurman niet kan zien of zijn Golf nieuwer is dan de jouwe.

Zo is vooral aan de bumper gewerkt, en moet je ook daar al twee keer kijken voordat je de verschillen ziet. De chroomstrip en lijn rond de mistlampen zorgen ervoor dat de Golf wat meer op de Polo gaat lijken. Chroom vinden we ook in de grille, van waaruit de strip doorloopt in de koplampen, wat dan weer naar de Passat refereert. Xenon is niet meer, LED-koplampen zwaaien vanaf nu de plak.

Ook achteraan werden de bumpers hertekend, met iets agressievere looks voor de GTI, GTE en R-Design's. De achterlichten krijgen ook een nieuwe indeling.

zwaaien maar

Binnenin zijn de vernieuwingen groter, al lijkt dat niet zo. Het 12,3 inch grote Active Info Display vervangt optioneel de analoge tellers, een 9,2 inch scherm wordt in de middenconsole gemonteerd. Gesture Control doet zijn intrede, waardoor je naast de touchscreen ook met gebaren de infotainment kan bedienen. Het systeem is beschikbaar op de Discover Pro-infotainment. Verder zien we Traffic Jam Assist, Emergency Assist en Emergency Braking, al waren die laatste twee er ook al voor de facelift.

vijftienhonderd

Veel nieuws ook bij de motoren, want daar zien we een nieuwe 1.5 TSI met 150 pk, die op termijn de 1.4 TSI's overbodig maakt. In BlueMotion-uitrusting krijgt deze 1.5 130 pk, met een lager verbruik als gevolg. De Golf GTI krijgt tegenwoordig standaard 230 pk, de GTI Performance ziet dat vermogen stijgen naar 245 pk. Volkswagen vertelt verder, met uitkomsten van onafhankelijk onderzoek in de hand, dat hun huidige generatie dieselmotoren tot de schoonsten ter wereld behoren.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 9 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (9)

Plaats een reactie
Audi22 18:56
afbeelding van Audi22

Ik vind het jammer dat net als bij bv opel adem, opel corsa, vw polo, ...de golf het mooie scherm niet op ooghoogte heeft staan. Ik vind het zelf altijd vervelend als ik bv de navigatie gebruik en ik moet dan iets precies wete dat ik omlaag moet kijken zeker bij druk verkeer is dat af te raden. In de audi a3 bv is het ideaal niet zo een opgeplakt scherm als de A klasse of A4. Maar een scherm dat omhoog komt en exact op ooghoogte komt te staan.

John 20:30
afbeelding van John

Persoonlijk heb ik daar weinig last van, van de plaatsing van het scherm (Octavia, ongeveer zelfde plaatsing).

Is dit trouwens niet de eerste "echte" facelift bij de Golf? Ik kan mij niet herinneren dat bij vorige generaties bumperwerk werd aangepast tijdens de levensduur van het model.

Audi22 20:46
afbeelding van Audi22

Dit is de eerste facelift van de golf 7. Men vader bv heeft de huidige al is dat zijn eerste ma tegelijk ook zijn laatste golf.

Sven 10:50
afbeelding van Sven

Toch hoor. Kijk maar naar de eerste reeks, toen ze van de platte latjes en vierkante lampen naar rechthoekige lampen en plastic bumpers gingen. Ook bij reeks twee hadden ze op het einde andere bumpers, 'dikke bumpers', zeggen ze nu. Bij generatie vier hadden ze andere inkleuring van achterlichten. En de Golf VI was zo goed als een facelift van de Golf V, dacht ik.

Techno Patat 13:20
afbeelding van Techno Patat

En de golf 6 kreeg na 2j een facelift met de xenon koplampen en de hele knappe ledjes in de achterlichten :)!

John 20:56
afbeelding van John

En in de GTI zat het er zelfs standaard op. Maar voor mij is dat niet echt een facelift, maar eerder een update van het volgende modeljaar. Een facelift is met opgefrist bumpers enz. En dat kan ik mij sinds golf 3 niet echt herinneren dat dit ooit al geweest is. Golf 1 en 2 zijn nog uit de tijd dat ik geen autofan was.

Geert 22:24
afbeelding van Geert

Het onbegrijpelijk dat VW reclame maakt met de schoonste diesels. Ze dienen die boodschap niet zelf trots te verspreiden. Het is zelfs helemaal niet ondenkbaar dat de sjoemelsoftware die in Audi-transmissies zit, ook in VW's wordt gevonden. Zulke software is erg besmettelijk. Ik zou wat minder hoog van de toren blazen.

Alfred 13:16
afbeelding van Alfred

Allemaal leuke 'upgrades' en het Active Display is nog te pruimen, maar het navigatiescherm lijkt er niet echt in te passen vind ik. Het verdwijnen van knopjes kan ik ook nog enigszins mee leven, maar het ontbreken van een volumeknop lijkt mij toch niet helemaal handig. Misschien gewenning...

Barry 14:06
afbeelding van Barry

Geef mij maar een Hyundai I30

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws