Citroën plaagt met nieuwe C5

citroen-c5-2017-teaser_01

Het goede nieuws? Er komt een nieuwe C5. Het slechte nieuws? Hij rijdt knal voorbij Europa om zijn diensten aan te bieden in China. Want jawel, de volgende generatie C5 zal enkel voor de Chinese markt zijn bestemd.

Met het verdwijnen van de huidige C5 verdwijnt op de Europese markt één van de laatste wagens met een holle achterruit. Alleen daarom was de C5 uniek. Een echte verkoopstopper werd 'ie echter nooit. Met dank aan de straffe Duitse concurrentie die vaak in leasing de Fransoos in z'n onderbroekje zette. Nu we in Europa massaal de oversteek naar SUV's maken vinden ze het bij Citroën niet meer nodig om een nieuwe generatie te lanceren op onze markt. Waardoor die enkel richting China trekt.

Een trucje dat ze trouwens ook al uithaalden met de C6. Want daarvan bestaat ook een nieuwe generatie in China. Of we hem zullen missen afgaande op de twee designschetsen die we al krijgen te zien? Die beslissing laten we aan jullie over, al ziet het interieur er best fraai uit.

citroen-c5-2017-teaser
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 4 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Sander Vranckx 15:43
afbeelding van Sander Vranckx

jammer, heel jammer, de Citroen C5, zeker de laatste, was een knap alternatief voor die saaie Duitse Premiummerken. Veel meer karakter en rijplezier,

Wim 20:13
afbeelding van Wim

De huidige C5 vond ik echt een mooie wagen toen hij uit kwam. Ik zou wel begrijpen dat ze hem niet meer gaan opvolgen, idd jammer.

B4 20:41
afbeelding van B4

Best wel spijtig eigenlijk. Ik ben er nooit echt een fan van geweest maar het was toch altijd een leuke afwisseling in het straatbeeld

Rob 12:37
afbeelding van Rob

Het wordt wel weer eens tijd voor een grote sedan van Citroen. Zeker nu ze volop bezig zijn met een nieuw hydraulisch veersysteem, dat het "DS-gevoel" weer moet terugbrengen.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws