Pagani Zonda HP Barchetta: Voor het baasje

pagani_zonda_hp_barchetta_2

Sinds 2013 uit productie, de Pagani Zonda, behalve als je de poen had om er nog ééntje te laten bouwen. De echt allerlaatste - beloofd! - Zonda, die is voor mister Pagani himself. En hup, nou allemaal braaf een Huayra kopen. Nee, steek die koffers geld terug weg.

Pagani is niet vies van de mallen van de Zonda terug boven te halen om een unieke one-off te creëren. Ook al is de Zonda al jaren uit productie. Meer zelfs, net zoals de Veyron zijn er bijna meer speciale versies dan reguliere Zonda's. Denk maar aan de F, Roadster F, Cinque, Cinque Roadster, Monza, GJ, Uno, 750, 760 LM, R,... en geloof ons zo kunnen we nog een hele tijd doorgaan. Nu, nu zijn we aanbeland aan de Zonda HP Barchetta. De laatste. Althans, dat beweren ze bij Pagani toch. Net zoals ze dat trouwens een paar maanden terug deden bij de Fantasma Evo.

pagani-zonda-hp-barchetta

Waarom het deze keer wel eens koekenbak kan zijn? Omdat niemand minder dan Horacio Pagani himself deze one-off heeft besteld. Met stoelen uit de Huayra BC, handgeschakeld bak, het nodige spoilergeweld en een verlaagde voorruit om z'n haar te drogen. Zwier daar een blauwe kleur over en dit kan wel eens de duurste Zonda ooit gebouwd zijn. Zo gaan de geruchten dat deze HP Barchette maar liefst 13 miljoen euro waard is.

pagani-zonda-hp-barchetta
Auteur: Auteur: Kenny
Reacties: 1 reactie

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Techno Patat 12:01
afbeelding van Techno Patat

Sommige instagrammers beweren wel dat ze er 3 gaan bouwen van deze. Zou ook jammer zijn om van dit maar eentje te bouwen :D. Al is dit eigenlijk de Ultieme Zonda zoals Horacio hem ziet. Dus het kan wel hoor dat Pagani zegt dat ze eindigen met de ultieme Zonda...

En de Zonda Fantasma Evo is geen nieuwe Zonda maar een 'oude' dat ze voor een goede vriend van het bedrijf hebben aangepast en upgegrade. Vandaar de naam 'evo' ;-)!

Van alle zonda's die ooit gebouwd zijn is er trouwens nog maar 1 die nog volledig stock staat zoals hij ooit gebouwd werd. Ik zou eens moeten kijken naar het juiste chassisnummer maar het is een gele c12 dacht ik uit het hoofd. Al de rest is bij een onderhoudsbeurtje wel al eens wat aangepast met onderdelen van de zonda, cinque, herspoten, multimedia upgrades, etc etc etc! Normaalste zaak van de wereld bij Pagani met hun Zonda's :-).

(Pagani's liggen gevoelig bij deze, voor moest je het nog niet gemerkt hebben :D!)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws