Officieel: BMW i8 Roadster (2017)

2017_bmw_i8_roadster_coupe_11

Dakloos, sportief én ecologisch verantwoord rijden gaan vanaf nu hand in hand dankzij de i8 Roadster.

Drie jaar na zijn lancering verliest de BMW i8 zijn lichtgewicht dak en presenteert BMW ons de i8 Roadster. De dakloze variant van de plug-in hybride sportwagen is 60 kg zwaarder en krijgt een stoffen plooidak dat zich in 15s en tot en met 50 km/h volledig automatisch laat openen of sluiten. Tussen beide rolbeugels zit wel nog een aparte glaspartij die je net zoals bij de Ferrari 488 Spider, Audi R8 Spyder of Lamborghini Huracan Spyder, apart kunt doen laten zakken voor extra (geluids)sensaties. Achter de stoelen is er wel nog zo’n 100 liter extra opbergruimte beschikbaar.

2017_bmw_i8_roadster

Het gecombineerd vermogen van de plug-in hybride stijgt dankzij een upgrade van de lithium-ion-batterij van 7,1 naar 11,6 kWh, terwijl ook het vermogen van de elektromotor met 12 pk is toegenomen naar een maximum van 143 pk. Inclusief de 231 pk sterke geblazen driecilinder ziet de i8 Roadster daarmee zijn totaalvermogen stijgen naar 374 pk. Een sprint naar de 100 km/h duurt daardoor miniaal 4,6s (4,4s voor de Coupé) terwijl de topsnelheid nog steeds begrensd is op 250 km/h. De gemiddelde CO2 uitstoot blijft beperkt tot slechts 46 g/km (42 g/km voor de Coupé), en zal volgens de huidige beschikbare info en fiscale richtlijnen ook vanaf 2020 98% aftrekbaar zijn (100% voor de Coupé).

 2017_bmw_i8_roadster_coupe

Samen met de introductie van de i8 Roadster introduceert BMW ook de gefacelifte versie van de Coupé. Deze krijgt dezelfde motorische en visuele updates en krijgt ook nieuwe koetswerkkleuren, interieurafwerking en lichtmetalen velgen bovenop update voor het infotainmentsysteem. De wereldpremière van de BMW i8 Roadster vindt plaats op de aanstaande autoshow van Los Angeles, terwijl de wereldpremière van de nieuwe i8 Coupé voorzien is voor het Salon van Detroit. Die dag zullen we de auto ook in Europese première te zien krijgen op de BMW-stand op het Autosalon van Brussel. De eerste leveringen gaan van start in mei 2018.

Auteur: Auteur: Pieter Ameye
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws