Mini geeft de helft van het gamma een facelift

mini-cooper-s-3door-2018-facelift_3

Hijs de vlag! Mini voert een aantal wijzigingen door op de Hatch 3-deurs, 5-deurs en de Cabrio. Bijgevolg is zowat het halve gamma vernieuwd.

Dat ze Brits zijn bij Mini, en dat de Duitse ondergrond van tegenwoordig daar niks aan verandert. Dat willen ze nog eens in de verf zetten. Hadden ze vroeger een Union Jack striping, dan heeft de ontwerpafdeling zich nu volledig laten gaan op de achterlichtblokken. Die krijgen vormen die wel heel sterk doen denken aan de Union Jack. Waar je dat nog zag? Op de Mini Electric Concept die ook op het autosalon in Brussel staat te blinken, met zijn poep naar de muur gericht, weliswaar.

mini-cooper-s-3door-2018-facelift

De kleine Mini's krijgen ook nieuwe LED-koplampen in optie, waarbij het grootlicht een matrixfunctie heeft. Geen groene cijfertjes, de matrixgrootlichten zorgen ervoor dat je tegenliggers niet meer verblind worden door selectief deeltjes van de lichtbundel uit te schakelen.

drie van vijf

Mini paste ook de bestaande motoren aan, zodat het verbruik tot 5 procent naar beneden gaat. Op een eerder geadverteerde normverbruik van 4,2 l/100 km bij de Cooper S zakt het verbruik dus met 0,21 liter. Vanaf november krijgt de wagen een vernieuwde driecilinder benzine onder de kap van de Mini One. Die meet voortaan 1,5 liter groot, in plaats van de 1,2 liter voor de oude. Daardoor krijgt deze versie 10 Nm extra koppel mee. Ook de eerder al besproken automatische versnellingsbak wordt geïntroduceerd op de vernieuwde Mini's.

mini-cooper-s-convertible-2018-facelift

Nog Brits is de Chester lederen bekleding voor het interieur van de drie- en de vijfdeurs. Twee extra bruintinten zorgen dus voor een nieuw salon gevoel. Op het exterieur komen er ook drie nieuwe kleuren (Emerald Grey, Starlight Blue en Solaris Orange), terwijl je ook een keuze kan maken uit nieuwe lichtmetalen velgen. Tenslotte plakt Mini het nieuwe 2D-logo op de neus en kont van haar facelifts.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws