Officieel: Skoda Fabia facelift (2018)

skoda-fabia-facelift-2018_01

Broertje VW Polo en Seat Ibiza steken in het nieuw, waardoor de Fabia niet achter kan blijven. Met een gedegen facelift poogt Skoda het kleintje een opfriskuur te geven.

Deel van de B-segmentfamilie bij de VW Group maar altijd wat het buitenbeentje, de Fabia. Want rollen de nieuwe Polo en Ibiza op een nagelnieuw MQB-platform, dan kreeg de derde generatie Fabia in 2014 nog het vertrouwde PQ26-platform onder zich. Nu, vier jaar later, is het tijd voor een opfriskuur voor het kleintje. Het platform blijft behouden, net zoals de carrosserie maar herwerkte bumpers en lichtgerei moeten hem hipper dan ooit doen ogen.

Zo vallen er voortaan LED-koplampen te rapen én 18-duims velgen. Al raden we zo'n joekels niet aan onder de compacte carrosserie. Kwestie van je rug wat te sparen.

skoda-fabia-facelift-2018

1.0 voor Fabia 2.0

Vanaf de facelift maakt Skoda het klanten ook makkelijker bij de keuze van een motor. Geen 1.2's of 1.4's meer te vinden. Zelfs de diesels mogen er uit. Uit twee benzinemotoren laat Skoda je kiezen, steeds 1-liter groot. Zo is er de MPI met 60 en 75 pk en de TSI met 95 of 110 pk. Die laatste, die ons eerder al kon bekoren, kan je koppelen aan een 7-traps automaat met dubbele koppeling.

Verder legt Skoda nog de aandacht bij enkele nieuwe technische snufjes. Zo doet de Fabia het voortaan met dodehoekdetectie, rear traffic alert, een 6.5-duims scherm voor het infotainmentscherm en een ijskrabber in de tankklep waarmee je ook de profieldiepte van je banden kan meten. Tja, ze zijn daar Simply Clever voor iets, bij Skoda.

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
John 11:33
afbeelding van John

De extra hoeken rond de radiatorrooster tussen de lichten doet wat vreemd aan, doet wat denken aan de vormen bij Audi.

Diedrik Moës 12:19
afbeelding van Diedrik Moës

Autofans,

De 12TSI en 14TSI zijn er al sinds een jaar uit.
Is nu al 10MPI 60pk en 759k
en 10TSI 95pk en 110pk, de laatste idd ook met DGS mogelijk.

Otto Z. 23:31
afbeelding van Otto Z.

Skoda is nog steeds niks, mijn portie Fabia mogen ze alvast aan Fikkie geven.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws