Seat heeft naam voor haar Skoda Kodiaq: Tarraco!

seat-tarroco-teaser_01

Met de macht & hulp van het volk heeft Seat een naam voor haar op til staande 7-zits SUV. Die zal door het leven gaan als Tarroco en is in wezen het Spaans broertje van de Volkswagen Tiguan Allspace en Skoda Kodiaq.

Het volk de nieuwe naam van de nieuwe Seat laten kiezen. Een geinig idee van de marketingafdeling dat initieel wat verkeerd uitpakte. Want vorig jaar had het Spaanse en vooral Catalaanse volk het wat druk met een kleine crisis. Waardoor Seat wijselijk besloot het project een jaartje uit te stellen. Die scheurkalender is nu op, waardoor het Spaanse merk eindelijk kan beginnen met de uitrol van haar 7-zits SUV. Welke naam het volk koos?

Tarroco.

En jawel, net zoals Leon en Ibiza is 'ie vernoemd naar een Spaanse stad. Het is te zeggen; 'Tarraco is de voormalige benaming van de stad Tarragona, de oudste Romeinse kolonie van het Iberisch schiereiland en één van de belangrijkste Spaanse steden gedurende het Romeinse Rijk. Vandaag staat deze mediterrane stad synoniem voor cultuur, vernieuwing, maar ook geschiedenis en architectuur.' Dat je het maar weet...

In de realiteit is deze Tarroco dus het technisch broertje van de Skoda Kodiaq en Volkswagen Tiguan Allspace. Waardoor hij nog een stukje groter is dan de Seat Ateca en optioneel plaats kan bieden aan zeven personen. Dit jaar moet de Tarroco nog op de markt komen.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws