Officieel: Toyota Auris kiest uit 2 hybrides (2018)

toyota-auris-2018-0

Toyota kwam naar Genève en bracht daarvoor de nieuwe Auris mee. Eentje die designgewijs een stap vooruit zet. Maar niet alleen designgewijs want ook op vlak van technologie verandert er één en ander.

Dat de ideale auto een combinatie van de technologie van een Auris met de looks van een Alfa Romeo is, verkondigde de lokale persverantwoordelijke van Toyota. Dat eerste krijgt nu een update en het tweede uit de combinatie lijkt nu een beetje overgezet te worden op de Auris. Daarmee willen we niet zeggen dat de Auris een Italiaanse schone met oneindig lange benen is geworden maar het gaat de goeie richting uit. De Auris is tevens 4 centimeter langer en 3 centimeter breder dan zijn voorganger. Ook de wielbasis werd 4 centimeter langer, de overhangen werden dan weer ingekort.

De nieuwe Auris staat op Toyota's TNGA platform, waarop ook de C-HR al gebouwd wordt. De Auris stuurt daarbij een stuk dynamischer, mede dankzij de 2,5 centimeter mindere hoogte en de mutilink achteras die voor een scherper rijgedrag zorgt.

hybride keuzestress

Toyota wil af van de diesels in het gamma en dat doen ze door het aanbod hybrides uit te breiden. In het aanbod zitten naast de 1.2 turbo benzine tegenwoordig twéé hybride motorisaties. De bekende 1.8 krijgt nog steeds 122 pk, vertrouwd voor de lage werkingskost en lage emissies maar voor wie dat te weinig is heeft Toyota een 2.0 hybride met 180 pk. Die moet zorgen voor een 'energierijk' rijgedrag. Om dat te benadrukken krijgt hij schakelpaddles achter het stuurwiel.

Voorlopig zijn er geen interieurdetails bekend voor de Auris - het toonmodel op het salon van Genève was zelfs niet bereikbaar - maar verwacht een vernieuwd interieur zoals in de C-HR, met een hele hoop Toyota Safety Sense rijhulpmiddelen zoals de adaptieve snelheidsregelaar en voetgangersdetectie.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws