Lynk! Volvo Gent gaat eerste Europese Chinees bouwen

volvo-xc40-2017-gent-production_3

Vandaag presenteert het Chinese Lynk haar '02'. Die wagen is extra interessant voor de Belgische autoindustrie, omdat hij in Gent gebouwd zal worden. Kopen we dan binnenkort allemaal Chinees-Belgisch?

Volvo en moederbedrijf Geely hebben de afgelopen jaren heel wat geschoven in de productiefaciliteiten. Zo verschoof de productie van de nieuwe XC60 naar China, terwijl de XC40, [V60]https://autofans.be/nieuws/officieel/38977-officieel-volvo-v60-2018) en S60 naar Gent kwamen of er bleven.

Binnenkort krijgt de fabriek in Gent er ook de productie van het nieuwe model van het Chinese Lynk & Co. bij. Dat is op zich niet zo ver gezocht, aangezien Lynk & Co. deel uitmaakt van dezelfde groep als Volvo, namelijk de Zhejiang Geely Holding. Bekijk het als Volkswagen die ook de productie van Skoda in dezelfde faciliteit laat plaatsvinden.

meer banden

Maar de euh... link gaat nog verder dan enkel een holding-band. Lynk & Co werd in 2015 opgericht. Volvo Cars nam vorig jaar 30 procent belang in het Chinese merk. Lynk zal haar model bouwen op hetzelfde CMA-platform als de huidige Volvo's die in Gent van de band rollen.

We zien veel potentieel voor dit nieuwe merk op de Europese markt en we zullen Lynk & Co ondersteunen met de technologische en industriële expertise van Volvo”, vertelt Hakan Samuelsson, de topman van Volvo Cars.

Onze Gentse fabriek is een van de meest efficiënte autofabrieken in Europa, met hooggeschoold personeel”, zegt Javier Varela, senior vice president manufacturing and logistics bij Volvo Cars. “De beslissing van Lynk & Co om voor Gent te kiezen voor zijn Europese productie toont het hoge niveau van kwaliteitscontrole (...).

Het nieuwe model van Lynk & Co zal vanaf eind 2019 van de band rollen in Gent.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
andre123 19:54
afbeelding van andre123

nooit een fan geweest van chinese technologie,een made in gent zou het plaatje wel eens aardig kunnen veranderen,dus wie weet,ooit...

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws