Officieel: Ford Mustang Cobra Jet jaagt op de duivel (2018)

ford-mustang-cobra-jet-2018_01

Zitten automerken in Europa te vechten om de laagste CO2-uitstoot, dan gaat het er in de US of A net iets anders aan toe. De Dodge Demon krijgt er een rivaal bij, in de vorm van de Ford Mustang Cobra Jet die de kwartmijlsprint nog een seconde sneller moet doen. Baas boven baas boven baas.

De Musclecar kent een heuse revival met dank aan de kwaliteit die de huidige Ford Mustang, Dodge Challenger en Chevrolet Camaro tegenwoordig uit weten te stralen. Daarnaast zijn de Amerikaanse auto's krachtiger dan ooit. Waardoor je bijna van hypercars mag spreken. Kijk maar naar de Challenger Demon die 840 pk naar de achterwielen braakt, maar liefst 120 stuks meer dan een McLaren 720S!

De demoon was daardoor even de rapste der pony-cars, op de dragstrip voor de duidelijkheid. Ford zegt nu dat kroontje over te kunnen nemen met de Mustang Cobra Jet. Die Cobra Jet zou namelijk de +/- 400 meter van de dragstrip of kunnen leggen in 8,5 seconden. Ter verduidelijking; dat is nog eens 1,1 seconde sneller dan die Dodge Demon. Hoeveel pk de Mustang daarvoor nodig heeft houdt Ford nog even onder de kap. Al licht het wel toe dat er voorin een tot 5.2-liter opgeboorde V8 huist die bijstand krijgt van een 3-liter grote supercharger.

ford-mustang-cobra-jet-2018

130.000 dollar (114.000 euro) vraagt Ford voor dit speeltje, amper 68 stuks zal de Blauwe Ovaal er ooit van produceren. Waardoor deze Mustang zeldzamer én sneller is dan de Ford GT... in een rechte lijn.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws