Officieel: Dodge Challenger Demon is de snelste (2017)

dodge-challenger-demon-2017_01

Vin Diesel is deze ochtend wakker geworden met een vochtige broek, want Dodge heeft eindelijk de kooi geopend van de Demon, een 840 pk sterke Challenger die alles van een Tesla P100D tot een Bugatti Chiron achter zich laat vanuit stilstand. Duivels.

Je moet onder een steen hebben geleefd als je nog niet gehoord hebt van het Demon-project bij Dodge. Want de Hellcat met 707 pk verdient een baas om aan de metalen ketting te trekken. Die baas is de Demon zelf en pompt 840 pk naar de achterwielen via een V8 met joekel van een compressor. Daarbij mogen de achterbanden - straatlegale drag-exemplaren trouwens - 1.040 Nm koppel verwerken.

dodge-challenger-demon-2017

Alles rond deze wagen draait dan ook rond de dragprestaties - Amerika-alarm! Smalle bandjes voor, een dieet waarbij zelfs passagiersstoel in de prullenmand ging, uniek koelsysteem dat zelfs gebruik maakt van de airco om het geheel te koelen (=warm interieur aan de start) en een specifiek ontworpen launch control-systeem. Het maakt alvast dat de Demon de kwartmijl kan afleggen in 9,65 seconden. Een record voor een productiewagen trouwens. De sprint naar 60 mph (zo'n 96 km/u) legt de duivel af in 2,3 seconden. Sneller dan een Bugatti Chiron trouwens. Jep, dat las je goed.

dodge-challenger-demon-2017

Nog wat hamburgersaus er bovenop? Bij de lancering krijgt de wagen zoveel kracht te verwerken dat de voorwielen los komen van de grond. Op jaarbasis gaat Dodge 3.300 stuks bouwen. 3.000 voor de VS en 300 exemplaren voor Canada. Grijze import naar Europa? Doe het alsjeblieft voor ons...

dodge-challenger-demon-2017
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws