Officieel: BMW Z4 (2018)

bmw-z4-m40i-2018_02

De nieuwe generatie Z4 belooft nu al een curiosum te worden. Zo bouwt hij enerzijds verder op het elan van vorige generaties, anderzijds kwam hij tot stand met de samenwerking van Toyota. Lanceren doet BMW de Z4 alvast met de M40i-uitvoering. De strafste der Z4's deze generatie.

Er gaat een interessante geschiedenis de nieuwe BMW Z4 vooraf. Zo was er eerst de Z3 cabrio en coupe, waarna de eerste generatie Z4 cabrio (en later ook coupé) mocht volgen. De tweede generatie Z4, die kreeg echter - zoals een kind van zijn tijd - steeds een stalen klapdak, waardoor er nog maar één variant beschikbaar is. De zopas gelanceerde nieuwe generatie Z4, die ruilt dat stalen klapdakje terug in voor een lichter en minder complex stoffen exemplaar. Volg je nog?

Oer-roadster

Terug naar de essentie dus, deze derde generatie Z4; Een Roadster met stoffen dakje. Al heeft het bestaan van de 4 Reeks cabrio met stalen dakje daar ook iets mee te maken natuurlijk. Een grotere differentie tussen beide modellen, dat was zonder twijfel het doel. De Z4 mag zich dan ook in de markt gaan zetten als rasechte sportieveling. Met een scherpe styling, plaats voor twee en een uitgekiende sportieve rit.

bmw-z4-m40i-2018

BMW is dan ook maar al te fier om te pronken met zaken zoals een 50:50 gewichtsverdeling, korte wielbasis en zes-in-lijn motor voorin. Want jawel, BMW lanceert haar Z4 meteen met een knoert van een motorblok. Daardoor mag deze Z4 zich bestempelen tot M40i-uitvoering. Wat codetaal is voor een 340 pk en 430 Nm sterke zescilinder dus. Die mag zijn kracht naar de achteras sturen via een achttrapsautomaat. Een sprint naar de honderd van 4,6 seconden? Dat kan deze Z4. Zowat een halve tel sneller dan de Z4 M destijds.

Nog even wachten

Een sportonderstel met elektronisch instelbare dempers, remsysteem van M Sport en een sport- & sper-differentieel achteraan zorgen er ook hoogstwaarschijnlijk voor dat deze Z4 M40i ook een stuk vlotter over het circuit gaat dan de originele Z4 M. Het zijn zaken die je optioneel zal moeten gaan aanvinken op de mindere Z4's die op termijn zullen verschijnen.

bmw-z4-m40i-2018

BMW heeft niet onverwachts de VS uitgekozen om haar nieuwe Z4 te onthullen (op het Concours d'Elegance om specifiek te zijn), in september zal BMW het dakje nog wat verder open plooien met meer info over de nieuwe roadster, in de lente van 2019 mogen de eerst klanten er eentje ontvangen. Tot dan moeten we gewoon genieten van de plaatjes van deze Z4 M40i.

bmw-z4-m40i-2018

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws