VinFast komt met knap gerief naar Parijs

vinfast

VinFast zal je voor het eerst op het autosalon in Parijs terugvinden met twee nieuwe creaties. Een sedan en een SUV zijn de eerste wapenfeiten.

VinFast is een nieuw Vietnamees merk dat zich vooral eerst in eigen land wil vestigen om daarna de rest van de wereld te veroveren. De dochteronderneming van Vingroup, grootste particulier bedrijf van Vietnam in de laatste 25 jaar, komt eerst met een sedan en SUV om daarna uit te breiden naar elektrische auto’s, stadsauto’s, bussen en scooters. Behoorlijk ambitieus dus.

Italiaans bloed

Voor de ontwikkeling van de twee wagens heeft VinFast een enquête onder 62.000 mensen gehouden waarbij de mensen uit 20 modellen van Italiaanse designhuizen mochten kiezen. De winnaar: ItalDesign, die je waarschijnlijk nog kent van hun aangepaste Lamborghini’s zoals de ZeroUno. De ontwerpen zijn naar Pininfarina vertrokken om ze verder te ontwikkelen en het mag gezegd worden: Wow. Vooraan hebben we een impressionante grille met het VinFast V-embleem en LED-dagrijverlichting en achteraan meer van hetzelfde. Over interieur en motorisatie is er nog niets geweten, maar we houden dit nieuwe merk zeker en vast in de gaten.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws