Officieel: Skoda Kodiaq GT snelt ons voorbij (2018)

skoda kodiaq gt 2018

Naar Duitse leer lanceert Skoda een tweede derivaat van de Kodiaq die haar daklijn een stuk harder af ziet lopen. Kodiaq GT, de Tsjechische SUV-coupé is geboren.

Het territorium van de premiumboys, dat van de SUV-coupés maar vanaf vandaag niet meer, want Skoda haalt - [eindelijk](https://autofans.be/nieuws/spyshots/39778-hier-de-skoda-kodiaq-gt-met-coupelijnen - het doek van haar Kodiaq GT. Een Kodiaq... maar dan een stukje minder praktisch. Of het merk dat "Simply Clever" pretendeert daar ook weg mee zal geraken? Dat moet de toekomst uitwijzen. Al legt Skoda steeds meer de nadruk op design bij de komst van nieuwe modellen.

Design, dat krijg je ook bij deze Kodiaq GT. We willen zelfs zo ver gaan als zeggen dat dit de meest geslaagde SUV-Coupé van het moment is. Geloof ons niet, parkeer er maar eens een BMW X4 naast en je zal enkel kunnen beamen. Zelfs de van de pot gerukte Lamborghini Urus is met zijn druk lijnenspel eigenlijk niet mooier.

skoda kodiaq gt 2018

De achterbumper met twee uitlaten, die mogen ze ook zo naar de reguliere Kodiaq brengen. Het ziet er zelfs stoerder uit dan het uitlatenwerk dat je op de Kodiaq RS krijgt. Hier geen RS alvast, wel een 1.4 turbobenzine (TSI) met 150 pk en een 2-liter tubobenzine (TSI) met 186 pk.

skoda kodiaq gt 2018

Belangrijk detail? Skoda vreest dat de sensibele Europese kopers geen extra duiten neer willen leggen voor een minder praktische auto. Waardoor de Kodiaq GT tot nader orde een product specifiek voor de Chinese markt. Zonde?

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws