Cupra gaat voor 4 modellen tegen 2020!

cupra-models

Cupra, het nieuwe submerk van Seat heeft grootse plannen. Zo wil het tegen 2020 maar liefst vier modellen in haar cataloog hebben staan. Grotendeels veredelde Seats natuurlijk maar er is ook ruimte voor een Cupra Special.

Momenteel is Seat in Barcelona volop bezig met het lanceren van dochterbedrijf Cupra. Daarbij staat niet enkel de spotlight op het eerste model, de Ateca, maar is er ook ruimte voor de toekomst. De nabije toekomst, want al tegen 2020 wil Cupra uitgroeien tot een merk met vier producten in de cataloog. Waardoor Ateca snel gezelschap krijgt van drie broertjes.

Voor Cupra gaat het over meer dan drie broertjes, want het merk ziet haar Leon en Leon ST (stationwagen) die in 2020 zullen gelanceerd worden als twee verschillende modellen. Het is maar hoe je het verhaal wil vertellen natuurlijk. Zo'n Cupra Leon is natuurlijk geen verrassing, gezien er momenteel al een Seat Leon Cupra bestaat (volg je nog?). Interessanter zijn de twee andere inzendingen. Zo spreekt Cupra over een CUV-model, hippe lingo voor een coupé-SUV. Een model dat Seat op dit moment nog niet in haar gamma heeft.

Tenslotte moeten we uitkijken naar de "Cupra Special Model" die nog in 2019 zijn publiek debuut moet maken. Wat we juist mogen verwachten? Dat laat de Italiaanse CEO van Cupra nog niet los. Een compleet op zichzelf staande model kan mogelijk zijn, een Cupra Ibiza evenzeer. Nu eerst genoeg snelle Ateca's verkopen om de droom te realiseren.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Wim 15:26
afbeelding van Wim

nu dat Cupra een eigen merk is, is dat nu goed nieuws voor SEAT of niet? :)

Marc M 09:32
afbeelding van Marc M

Met CUPRA krijgt SEAT waar het al jaren recht op heeft maar door het gepamper van mama VW nooit eerder heeft gekregen........hopelijk gaan ze nu eindelijk bij CUPRA de sportieve Modellenproduceren.....ik ben alvast benieuwd

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws