Oepsie2: Hyundai corrigeert actieradius van Kona Electric

hyundai kona electric range

Gisteren liet Kia weten dat er een fout in de WLTP-testprocedure was geslopen van haar elektrische e-Niro. Met een té hoge theoretische range als gevolg. Hyundai laat vandaag weten hetzelfde probleem tegen te zijn gekomen met haar Kona Electric, het tweelingbroertje van de e-Niro.

Gisteren sloeg het Zuid-Koreaanse Kia een mea culpa. Want tijdens rangetests van de e-Nero in de nieuwe WLTP-cyclus zou de test te lang zijn blijven hangen in de stadsfase. Die - voor elektrische auto's zuinigere - fase zorgde er voor dat de e-Nero met een opvallende grote range uit kon pakken. Een range die ze bij Kia met een reeks nieuwe tests hebben bijgesteld. 485 km is voortaan 455 km en voor de kleinere batterij geld 289 km in plaats van 312 stuks.

Ook Hyundai moet getallen bijschaven

Vandaag laat Hyundai weten dat dezelfde fout zich voordeed bij de WLTP-test van de Kona Electric. Niet zo gek als je weet dat de Kona Electric en e-Niro tweelingbroers van elkaar zijn en ze waarschijnlijk tegelijkertijd werden getest. Voortaan geraak je dus - op papier - 449 kilometer ver met je Kona Electric met 64 kWh sterke accu.

De versie met de batterij van 39,2 kWh ziet haar range slinken naar 289 kilometer. Al is "slinken" wat overdreven want zowel Kona Electric en e-Niro blijven ongeacht de batterijkeuze zowat de meest zuinige EV's op de markt.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws