Europa zorgt voor vertraagde productie TVR Griffith

tvr-griffith

Het is ondertussen al weer een dik jaar geleden dat TVR aankondigde terug op de markt te verschijnen. Maar waar blijft die Griffith nu eigenlijk? Wel, de Europese Unie is wat roet in het eten aan het gooien van de sportwagenbouwer. Op de meest typische EU-manier ooit: bureaucratie.

Of Europa een probleem heeft met de V8 sportwagen die TVR terug op de kaart moet zetten? Tot op dit moment nog niet. Europa struikelt namelijk over de verbouwingen die TVR aan het uitvoeren is aan haar verouderde fabriek in Zuid-Wales. TVR gaf namelijk begin dit jaar Wales 3% van de aandelen in ruil voor geld én een lening van nog eens 2.2 miljoen euro. Een soort van staatssteun zeg maar.

Alleen was TVR vergeten dat als je geld van de overheid aanvaardt, je binnen de kluwen van EU-regels valt. Die regels stipuleren dat je niet zo maar iemand je fabriek in het nieuw mag laten steken maar dat je officiële aanvragen de wereld uit moet sturen om zo het beste contract uit te kunnen kiezen. TVR, die hadden het plan om - ietwat overdreven - Nigel van om de hoek de fabriek te laten renoveren. Waardoor de Griffith vertraging heeft... omdat de fabriek nog niet productieklaar is. Zou je anders verwachten van TVR?

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
JRE 13:49
afbeelding van JRE

Met andere woorden: Wales en TVR negeren wetgeving die al jarenlang bestaat. De EU grijpt in, omdat anders alle landen tegen elkaar opbotsen om zoveel mogelijk staatssteun te geven aan projectjes. Stok in eigen wiel lijkt mij.

Maar "Europa" is dus de schuldige voor de productievertraging TVR. Kon geschreven zijn door een Brexiteer.

"Griffith later in productie doordat TVR geen juristen heeft", was ook sensationeel geweest en meer correct.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws