Officieel: Bugatti Chiron Sport "110 ans Bugatti" (2019)

bugatti chiron sport 110 ans bugatti

Franse sportwagenbouwer Bugatti mag dit jaar maar liefst 110 kaarsjes uitblazen. En de klanten, die mogen gerust meevieren. Door bijvoorbeeld één van de twintig exemplaren van de Chiron Sport 110 ans Bugatti op de kop te tikken. Zonder twijfel peperdure verzamelobjecten en misschien de mooiste Chiron tot nog toe.

110 jaar, daarmee is Bugatti ouder dan Bentley en Citroën. Een best knappe prestatie dus voor de sportwagenbouwer die zich tegenwoordig onder Volkswagen-vlag bezig mag houden met het bouwen van een beperkt groepje hypercars. Rakkers zoals de Chiron, Chiron Sport en de Divo. Daar komt nu nog eens de Chiron Sport "110 ans Bugatti" bij, een tot 20 stuks gelimiteerde versie van de Chiron Sport.

Sacrebleu

Dankzij de Sport als basis geniet deze Chiron van een lager leeggewicht en een betere handeling dankzij het *Dynamic Handling Package *. Jawel, dat is tegenwoordig een ding bij Bugatti. Al zullen die cijfertjes de eigenaars worst wezen, het merendeel van de klanten ziet deze Chiron Sport 110 ans Bugatti natuurlijk vooral als een investering. In iets lelijks zullen ze alvast niet investeren.

bugatti chiron sport 110 ans bugatti

De - nog één keer - Chiron Sport 110 ans Bugatti pakt namelijk uit met een heerlijke matblauwe kleurstelling en een duidelijk neer gepote Franse vlag op de spoiler achteraan. Een glazen plafond krijg je standaard, net zoals de 8-liter W16 quad turbobenzine met 1.500 pk en 1.600 Nm koppel. Wat moet het fijn zijn om rijk te zijn...

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws