Seat doet een Twizy met Minimó

Seat Minimó

Zoals begin februari beloofd hebben we nu meer nieuws over de mysterieuze Seat die op het Mobile World Congress is voorgesteld. Ze noemen het: de SEAT “Minimó”.

Zoals de naam doet vermoeden gaat het over niets al te groot. Eigenlijk kennen we de Minimó van een Frans merk die dat wagentje enkele jaren geleden “Twizy” doopte. Seat belooft ons dat deze creatie het verschil gaat maken op het gebied van micromobiliteit.

Vernieuwend?

Zware woorden voor iets dat toch al een tijdje op de markt is. Maar laten we niet zo zwart/wit kijken. De Minimó is 2,5 meter lang, 1,24 meter breed en wordt volledig elektrisch aangedreven. De accu’s kunnen verwisseld worden zodat er ééntje kan opladen terwijl je rondrijdt met de andere. Al weten we niet of dat de twee batterijen zijn inbegrepen. Eigenlijk weten we niet zo heel veel over de Minimó. Geen prijs, geen elektrische range, …

Seat Minimó

Wat we er wel nog over weten is dat –net zoals bij de Twizy- hij een 1+1-opstelling heeft. Een stoel voor de bestuurder en daarachter ééntje voor de passagier of je koffers. Om in de wagen te geraken heb je asymmetrische vleugel deuren –aan de rechterkant is deze groter- en dankzij het veelvuldig gebruik van glas is het zicht rondom rond optimaal.

Auteur: Auteur: Kenny
Reacties: 3 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Bert Troubleyn 16:58
afbeelding van Bert Troubleyn

Ik vind dat ze hem Minimii hadden moeten noemen als verwijzing naar hun stadsauto Mii. En ook omdat

Wim 17:31
afbeelding van Wim

haha, zou zo episch geweest zijn

andre123 14:00
afbeelding van andre123

nu had ik van seat toch wat meer originaliteit verwacht...copycat

Uw reactie