Officieel: Mercedes CLA Shooting Brake (2019)

mercedes cla shooting brake 2019

Mercedes kleinste, en volgens velen ook mooiste, stationwagon begint vandaag aan zijn tweede generatie. Die CLA Shooting Brake 2.0 mixt het gekende receptuur van styling boven absolute stouwruimte met de meest hypermoderne technologie die het merk met de ster tegenwoordig in haar stal heeft liggen. Dit gaat knallen op de leasingmarkt, zonder twijfel.

Hij leek volledig afgeschreven, een nieuwe generatie van de CLA Shooting Brake, maar dat is dan buiten het feit gerekend dat de gehele A-familie van Mercedes het ontiegelijk goed doet in de verkoop. Waardoor het merk vooral de familie groter wil maken, om zo de verkoop nog wat de hoogte in te gooien. Momenteel hebben we al de nieuwe A-Klasse hatchback, de A Berline, de CLA en nu dus ook de CLA Shooting Brake. Een gekend gezicht in de familie. Of correcter: een gekende derrière.

In bosjes

De CLA Shooting Brake bouwt namelijk verder op de bouwstenen van de vorige generatie. Een bouwidee dat design boven puur laadvolume weet te zetten. Daardoor een sportief vormgegeven koets met sterk aflopende daklijn. Het liet klanten in 2015 bij bosjes vallen en ook in 2019 zal 'm dat heus nog lukken.

mercedes cla shooting brake 2019

Het voelt dan ook aan dat Mercedes niet al te hard heeft durven morrelen aan het recept. De neus en derrière zijn volledig nieuw, langszij lijkt 'ie identiek. Of toch niet helemaal, want lintmeterfans zullen bemerken dat de CLA SB gegroeid is, met net geen 5 centimeter. Hij staat trouwens ook een stuk breder op de baan. Maar liefst 5,3 centimeter. Waardoor hij langs de achterzijde wat forser overkomt dan zijn voorganger.

Design op wielen eerst

De gegroeide proporties komen natuurlijk ook de inzittenden ten goede. Want wederom; de eerste generatie CLA Shooting Brake was zeker geen ruimtekoning. Mercedes belooft bij generatie 2 meer elleboogruimte, hoofdruimte en 1 millimeter extra beenruimte achteraan. Waardoor je niet meer het haar van je benen moet scheren om achterin te geraken. Duitse degelijkheid, het staat boven alles.

mercedes cla shooting brake 2019

Nu goed, klanten kopen deze CLA SB natuurlijk voor de looks en de extra laadruimte achteraan tegenover een regulier A. Die koffer slikt tegenwoordig 505 liter, 10 liter meer dan voorheen. Belangrijker is echter dat Mercedes bij deze generatie de kofferklep breder heeft gemaakt. Waardoor inladen een stukje makkelijker moet gaan. Wederom, verwacht hier geen wonderen zoals bij een Skoda Octavia Combi. Dit is vooreerst design op wielen, daarna pas een praktische station.

Toeters en bellen

Al trek je de hippe leasingvogel niet enkel meer aan met de knappe looks van je automobiel, je moet ook uit kunnen pakken met de nieuwste techjumbo. Deze CLA Shooting Brake heeft ze allemaal. Van een spraakgestuurde persoonlijke Hey Mercedes!-assistent over twee optionele knoerten van digitale displays tot Apple Carplay en Android Auto. Je jeugdliefde terug imponeren, dat doe je zonder twijfel met deze CLA Shooting Brake.

mercedes cla shooting brake 2019

Momenteel spreekt Mercedes enkel van de CLA 250, een 225 pk en 350 Nm sterke turbobenzineversie van deze CLA SB. Geen vrees echter, bij de lancering dit najaar zal het merk een rits diesel- en benzinemotoren beschikbaar stellen. Desgewenst te verkrijgen met voor- en vierwielaandrijving.

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Carlos 12:17
afbeelding van Carlos

Ja de CLS SB beetje terug brengen he. Het is op de persfoto’s wel geslaagd. Nu wachten om te spotten.

tomtom 19:49
afbeelding van tomtom

Ik heb van de eerste CLA altijd gevonden dat de wielbasis zowel te smal als te kort was; een erfenis van de A-klasse van wie de CLA het onderstel.leent. Dat zag er altijd zo bizar uit, dat ik dat model nooit serieus heb kunnen nemen, noch mooi heb kunnen vinden.

Is dit voor iemand anders eveneens het geval geweest?

Dat gezegd zijnde, het nieuwe model ziet er op de foto's best in orde uit wat dat betreft. Doch foto's kunnen bedrieglijk zijn, dus we zullen afwachten op een verschijning in het echt alvorens te oordelen.

Techno Patat 22:29
afbeelding van Techno Patat

Ik snap wat je bedoelt, het was precies een opgekrulde egel in winterslaap qua silhouet :D! Maar ik kan hem nu gelukkig wel serieus nemen, daarvoor zie ik ze ook meer dan genoeg in de streek dus belachelijk kunnen ze zeker niet zijn :p

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws