Mitsubishi legt icoon te rusten: RIP Pajero

mitsubishi pajero final edition 2019

Mitsubishi heeft te kennen gegeven dat het de Pajero-naamplaat, na 37 synoniem te staan met een ruige offroader, nog deze zomer te rusten zal leggen. Het einde van een tijdperk voor Mitsubishi, zonder twijfel.

Je kon 'm in België al even niet meer verkrijgen maar binnenkort is het ook voor de rest van de wereld over en out. Mitsubishi heeft namelijk laten weten dat de vierde generatie Pajero nog deze zomer op pensioen mag en dat het merk geen opvolger voorziet. Daardoor verliezen Mercedes G-Klasse, Toyota Land Cruiser en Nissan Patrol een waardige speelkameraad.

Andere generatie

Mitsubishi laat de Pajero trouwens niet met stille trom vertrekken. Want het bedrijf voorziet nog een finale editie. Die Final Edition is gelimiteerd tot 700 stuks en krijgt standaard een zonnedak, dakrails en een 3.2-liter viercilinder diesel met 190 pk en 441 Nm die zijn kracht via een 5-trapsautomaat naar de vier wielen kan sturen.

mitsubishi pajero final edition 2019

De cijfers hierboven tonen het echter al, de Pajero is een auto van een andere generatie. Eentje die niet meer mee kan met moderne noden op emissievlak. Waardoor Mitsubishi niet anders kan dan de huidige generatie op pensioen te sturen. Of toch niet helemaal, want in Australië en het Midden-Oosten zal Mitsubishi de Pajero blijven produceren. Voor de rest van de wereld zit er echter niet meteen een vervanger aan te komen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws