Officieel: Mercedes EQV (2019)

Mercedes EQV 2019

Mercedes' tweede elektrische wagen na SUV EQC is geen sedan of stationwagen op elektropeut, wel een V-Klasse met stekker. Jawel, het elektrische bestelbusje van Mercedes met plaats voor 8 is geboren.

Meteen een rechtzetting; technisch gezien is dit de derde elektrische productiewagen van Mercedes. Want tot enkele jaren geleden had Mercedes ook de B-Klasse Electric Drive in de cataloog, een nevenproduct van de samenwerking met Tesla. Zo, een wistje/datje op de namiddag, dat kunnen we bij Autofans.

405 km range

Gaan we er echter van uit dat de EQC Mercedes' eerste elektrische auto was van de "nieuwe generatie", dan mogen we stellen dat EQV numeréro twee is. Een busje dat je misschien bekend voor de ogen komt. Niet enkel omdat die zich overduidelijk laat inspireren op de V-Klasse maar ook omdat Mercedes begin dit jaar al de Concept EQV voorstelde op het autosalon van Genève.

Mercedes EQV 2019

Deze EQV laat dat conceptueel typeplaatje zakken en voert enkele wijzigingen door met de overgang naar "productiemodel". Zo overleeft de accu van 100 kWh de oversteek niet. Deze EQV maakt gebruik van een exemplaar van 90 kWh die verstopt zit onder de vloer. Koppel dat aan een elektromotor op de vooras van 150 kW (201 pk) en Mercedes belooft een theoretische range van 405 kilometer. Al hangt veel af van het aantal passagiers aan boord natuurlijk.

Primeur

Daarvoor is er alvast qua plaats geen gebrek. Want ook in deze EQV kan je met maximaal 8 personen plaats nemen. Waardoor dit in essentie de eerste elektrische premium bus is met plaats voor 8. Het is maar op welke records je kickt natuurlijk. Hoe dan ook, een primeur.

Mercedes EQV 2019

De EQV zal van de band rollen in Vitoria (Spanje), broederlijk naast de V-Klasse en Vito waarmee deze EQV zijn genen deelt. Prijzen heeft Mercedes vooralsnog niet.

Mercedes EQV 2019

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws