Mercedes Concept EQV is elektrisch busje (2019)

mercedes eqv concept 2019

Mercedes blikt op het autosalon van Genève vooruit op de elektrische toekomst van haar V-Klasse. Dat busje op elektropeut zal later dit jaar verschijnen, de Concept EQV moet potentiële klanten nu al warm maken.

Dat geen enkel carrosserietype gespaard blijft van de elektrificatie, ook de busjes niet. Mercedes werpt nu een ballonnetje op over hoe de eerste elektrische V-Klasse er uit zal zien. Niet geheel verrassend als een reguliere V-Klasse met enkele subtiele visuele tweaks om duidelijk te maken dat het hier over een elektrorakker gaat. Verwar hem overigens niet met de EQC, die andere Mercedes op elektropeut.

Hoe ver?

Belangrijker natuurlijk voor de toekomstige klant is om te weten hoe ver hij uit de voeten kan met zijn busje op elektriciteit. Mercedes voorziet alvast een accupakket van 100 kWh dat het koppelt aan een elektrische motor van 204 pk. Mercedes pocht daardoor met een range van 400 kilometer. Al hangt dat natuurlijk af van hoe zwaar deze EQV beladen is.

mercedes eqv concept 2019

Dat klinkt trouwens niet als veel, die 400 km, maar verschillende onderzoeken hebben al laten uitwijzen dat de meest busjes - van pakketjesbezorgers tot je lokale loodgieter - op een dag bijlange geen 400 km rijden. Waardoor dit wel eens een hit kan worden bij de pakjesdiensten aller landen. Met de nadruk op "kan", want 100 van die busjes kopen is één ding, de infrastructuur hebben om het opladen daarvan te dragen is een geheel ander verhaal. Later dit jaar zal Mercedes alvast een productiemodel lanceren.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws