Mercedes-Benz V-Klasse ondergaat facelift (2019)

Mercedes-Benz V-Klasse facelift 2019

De V-Klasse gaat alweer 5 jaar mee. Tijd dus voor een opfrisbeurt voor het busje met de ster op de neus.

Het is alweer vijf jaar geleden dat de Vito mee in tred moest lopen met de nomenclatuur bij Mercedes. Zodoende werd "Vito" gewoon "V" en die V-Klasse is nu toe aan een opfriskuur. Al blijft dat bij een busje natuurlijk altijd ietwat bescheiden. Wat zonder twijfel opvalt is de herwerkte voorbumper. Of beter; het bijna gebrek aan een bumper. Want de gehele voorzijde krijgt een breed uitgesmeerd smoelwerk met chromen lipglos.

Daarnaast spreekt Mercedes nog van vier nieuw lakkleuren en een nieuw setje lichtmetaal. Achteraan blijft de laag gesneden achterruit present tekenen.

Mercedes-Benz V-Klasse facelift 2019

topdiesel

Op motorisch vlak is er iets meer te vertellen bij deze facelift. Met de V 300 komt er een nieuwe viercilinder topdiesel met 240pk en 500Nm. Het sprintje naar de 100 doet de V dan ook in amper 7,9 seconden. Zijn topsnelheid ligt op 220 km/u. Ook is de 9G-tronic-automaat nu leverbaar op de facelift. Het vermogen wordt uiteraard naar de achterwielen gestuurd of je moest de optionele 4-Matic-vierwielaandrijving kiezen. Tot slot laat Mercedes nog weten dat een volledig elektrische V in de pijplijn zit. En zo ben je weer helemaal mee... met de Mercedes

Auteur: Auteur: Wim
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Hendrik 06:10
afbeelding van Hendrik

Ook geen 10/10 voor Nederlands zeker?

//EDIT: Na onze nieuwjaarsborrel zijn we tot bezinning gekomen. Aangepast!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws