Elektrische Renault van 10.000 euro komt naar Europa

Renault K-ZE 2019 elektrische auto 10.000 euro

Renault brengt de compacte crossover K-ZE dan toch naar Europa. De Fransen geloven voldoende in de elektrische stadsauto van 10.000 euro om de sprong te wagen.

De Fransen lieten zich eerder al ontvallen dat ze binnen afzienbare tijd een elektrische auto op de markt wilden brengen met een richtprijs van zo’n 10.000 euro. Er werd meteen aan de compacte K-ZE gedacht, een elektrische crossover voor de Aziatische markt, in het bijzonder China.

Renault K-ZE 2019 elektrische auto 10.000 euro

Nu bevestigt Renault de komst van de K-ZE, die een belangrijke rol moet gaan spelen in autodeelinitiatieven van de constructeur: “Ondanks de terugval in het A-segment is de kleine elektrische SUV perfect voor autodelen”, zegt salesdirecteur Olivier Murguet aan Autocar. “Steeds meer jongeren kiezen ervoor om een auto te huren en te delen in plaats van er een te kopen. Een elektrische auto in het A-segment in Europa kan daar bijzonder succesvol in zijn.”

Renault K-ZE 2019 elektrische auto 10.000 euro

Voor de K-ZE bij ons wordt gelanceerd, zal hij nog wel enkele kleine veranderingen ondergaan. De veiligheidsuitrusting krijgt wellicht een kleine update om een zo hoog mogelijke score in de Euro NCAP te behalen, en ook het NEDC-rijbereik van 250 kilometer komt vermoedelijk nog iets hoger te liggen. Of de K-ZE bij ons als Dacia zou verschijnen zoals Autocar vermoedt, wou Renault niet kwijt.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
andre123 18:27
afbeelding van andre123

hoe sneller hoe liever,
hoog tijd om al diegenen die blijven beweren dat betaalbaar en ev niet mogelijk is,en het dure speelgoed blijven verdedigen, eens op hun plaats te zetten.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws