MG keert terug naar België dankzij Alcomotive

MG ZS EV

MG is officieel terug in België. En nee, ze komen niet met een benzineslurpende roadster, in België wordt MG full electric. MG heeft namelijk niet stilgezeten, denk maar aan hun conceptcar van 2017. Het Britse merk is in handen van Chinezen, en die gaan hard.

MG is namelijk deel van het SAIC concern, met 150.000 werknemers en meer dan 100 miljard omzet zijn ze bij de grootste autoproducenten ter wereld. Voor ons Belgen komen ze misschien uit het niets met hun EV, maar SAIC is al sinds 2006 bezig om het merk vorm te geven. In de UK hebben ze al sinds 2011 terug MG's op de markt en nu is het dus tijd voor verschillende andere Europese landen waaronder België.

MG ZS EV interieur

bekende importeur

In België neemt Alcomotive het importeursschap op zich. De naam zegt jullie misschien weinig, maar Alcomotive is verantwoordelijk voor Hyundai, Suzuki, SsangYong, Isuzu en het nieuwe Maxus(ook SAIC) in België, Luxemburg en verschillende landen in Europa.

MG ZS EV

MG ZS EV

Bij MG Belux beginnen ze met MG ZS EV. Het populaire B segment SUV wordt dus terug wat groter, al is de de MG ZS in de eerste plaats natuurlijk een elektrisch voertuig. Zo beschikt de ZS EV over een 44,5 kWh grote batterij goed voor een rijbereik van 263 km(volgende de nieuwe WLTP methode). Snelladen kan en in 40 minuten kan de ZS 80% herladen. De ZS EV komt er in twee versies: Comfort en Luxury. Weinig keuze, maar dat maken ze goed door de "basis" versie al met adaptieve cruise control, navi, alu velgen en parkeersensoren uit te rusten. Richtprijs is 30.985 euro.

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Jos D. 16:57
afbeelding van Jos D.

We wachten de crashtesten best eerst af.

Wim 16:23
afbeelding van Wim

die krijgen we binnenkort, hebben ze expliciet gezegd, dus het zal wel serieus genomen worden :)

Wim 09:46
afbeelding van Wim

5 sterren dus :)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws