Ford Mustang Cobra Jet heeft 1.400... elektrische pk's (2020)

Ford Mustang Cobra Jet 1400 EV 2020

Zelfs de grootste V8-fanaten binnen Ford Performance beseffen ergens diep in het achterhoofd dat de Mustang ooit wel eens volledig elektrisch kan worden. Om het publiek daar rustig voor klaar te stomen lanceert Ford haar nieuwe Mustang Cobra Jet. Niet met 800 pk sterke 5.2 liter V8, wel met een 1.400 pk sterke elektrische aandrijflijn. Aanschouw de toekomst van de Muscle Car.

De meest extreme der Mustangs is niet de Mustang GT of Shelby GT 350-R. Nee, dat is sinds mensenheugenis de Mustang Cobra Jet. Een geprepareerde Mustang die vooral dient om records aan diggelen te slaan op de dragstrip. In 2018 had de Cobra Jet nog een 5.2-liter V8 met supercharger. Goed voor een pk-cijfer tussen de 800 à 1.000 pk (afhankelijk van omgevingstemperatuur, koeling, etc) en daarmee snel genoeg om zelfs de Dodge Demon het nakijken te geven.

Instant koppel = winning

Vandaag stapt Ford naar de nieuwe toekomst voor dragracen: Elektrificatie. De Blauwe Ovaal maakt namelijk een one-off Cobra Jet wereldkundig die zijn V8 inwisselt voor een elektrische aandrijflijn. Met zo'n aandrijflijn haal je met twee vingers in de neus exuberante pk-cijfers. Niet anders bij deze Mustang Cobra Jet 1400. Want de elektrische dragracer pakt uit met 1.400 pk en 1.500 Nm koppel... instant koppel. Resultaat? Een dragracer die de kwartmijl af kan leggen in amper 8 seconden.

Ford Mustang Cobra Jet 1400 EV 2020

Dat is snel, vulgair snel. Dat weten ze ook bij Ford Performance. Waardoor ze op dit moment geen plannen hebben om deze versie in serieproductie te nemen. Uit vrees dat de Mustang V8 plots voorbijgestreefd is op de dragstrip?

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws